Exclusief voor abonnees

Proces tegen douanier en afvalverwerkers wegens 'gigantische zwendel': miljoenen namaaksigaretten waren vernietigd. Of toch op papier...

VANESSA D. (39 )EN GÜNTHER V. (43) Uitbaters van afvalverwerkingsbedrijf Vandewiele Recycling. Zij zouden in beslag genomen namaaksigaretten doorverkocht hebben, in plaats van ze te vernietigen.
rv VANESSA D. (39 )EN GÜNTHER V. (43) Uitbaters van afvalverwerkingsbedrijf Vandewiele Recycling. Zij zouden in beslag genomen namaaksigaretten doorverkocht hebben, in plaats van ze te vernietigen.
Eigenlijk moest het afvalverwerkingsbedrijf Vandewiele Recycling in Wervik voor de douane één ding doen: onderschepte namaaksigaretten verhakselen. Taak van diezelfde douane: toekijken tot de allerlaatste peuk onbruikbaar was. Dat gebeurde - of toch op papier. Want plots werd de 'versnipperbaas' tegengehouden in een vrachtwagen met 2,5 miljoen sigaretten die zogezegd al vernietigd waren.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elsje Verschuren

  Politie doet niks anders, ik appartementen opgeruimd van overleden personen zonder erfgenamen en schulden. Alles wat een beetje waarde had was weg na tussenkomst van de politie. In het stof kon je vaak sporen zien van verdwenen objecten.

 • ivan DEJONGHE

  en dan in de tijd dat allen zijn wapen moest inleveren zouden ook vernietigd worden waar je de dag van vandaag ze nog telkens tegen komt op straat

 • Jules Vermeers

  Dat kan hier allemaal, wel risico loopt je als je gepakt wordt, niks met een goede advocaat ben je zo vrij, maar kom eens te laat op je werk je krijgt direct broodroof aan je been. Hoeveel van dat 'vernietigd vlees' zou er niet op iemands bord terechtgekomen zijn?

 • Michel Maurice

  Een slachtofferloze "misdaad" is geen misdaad... Belastingen en taksen daarentegen,⁰ worden "geïnd" met dreiging van geweld en ontvoering door de staat... Belastingen zijn diefstal!

 • serge vierendeels

  Advocaten hebben geld geroken. Alles in de doofpot. Als het met sigaretten kan, vrees ik dat het ook met drugs kan, waar nog meer geld mee gemoeid is. De kleintjes zullen wel alles eerlijk betalen.