VANESSA D. (39 )EN GÜNTHER V. (43) Uitbaters van het betrokken afvalverwerkingsbedrijf. Zij zouden in beslag genomen namaaksigaretten doorverkocht hebben, in plaats van ze te vernietigen.
Volledig scherm
PREMIUM
VANESSA D. (39 )EN GÜNTHER V. (43) Uitbaters van het betrokken afvalverwerkingsbedrijf. Zij zouden in beslag genomen namaaksigaretten doorverkocht hebben, in plaats van ze te vernietigen. © rv

Proces tegen douanier en afvalverwerkers wegens 'gigantische zwendel': miljoenen namaaksigaretten waren vernietigd. Of toch op papier...

Eigenlijk moest het betrokken afvalverwerkingsbedrijf in Wervik voor de douane één ding doen: onderschepte namaaksigaretten verhakselen. Taak van diezelfde douane: toekijken tot de allerlaatste peuk onbruikbaar was. Dat gebeurde - of toch op papier. Want plots werd de 'versnipperbaas' tegengehouden in een vrachtwagen met 2,5 miljoen sigaretten die zogezegd al vernietigd waren.

12 reacties

 • Elsje Verschuren

  1 jaar geleden
  Politie doet niks anders, ik appartementen opgeruimd van overleden personen zonder erfgenamen en schulden. Alles wat een beetje waarde had was weg na tussenkomst van de politie. In het stof kon je vaak sporen zien van verdwenen objecten.
 • ivan DEJONGHE

  1 jaar geleden
  en dan in de tijd dat allen zijn wapen moest inleveren zouden ook vernietigd worden waar je de dag van vandaag ze nog telkens tegen komt op straat
 • Jules Vermeers

  1 jaar geleden
  Dat kan hier allemaal, wel risico loopt je als je gepakt wordt, niks met een goede advocaat ben je zo vrij, maar kom eens te laat op je werk je krijgt direct broodroof aan je been. Hoeveel van dat 'vernietigd vlees' zou er niet op iemands bord terechtgekomen zijn?
 • Michel Maurice

  1 jaar geleden
  Een slachtofferloze "misdaad" is geen misdaad... Belastingen en taksen daarentegen,⁰ worden "geïnd" met dreiging van geweld en ontvoering door de staat... Belastingen zijn diefstal!
 • serge vierendeels

  1 jaar geleden
  Advocaten hebben geld geroken. Alles in de doofpot. Als het met sigaretten kan, vrees ik dat het ook met drugs kan, waar nog meer geld mee gemoeid is. De kleintjes zullen wel alles eerlijk betalen.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. PREMIUM

  Levensver­wach­ting toegenomen, aantal geboortes blijft dalen

  De levensverwachting bij geboorte in België bedroeg vorig jaar 81,8 jaar voor de volledige bevolking. Voor de vrouwen ligt die levensverwachting zoals bekend iets hoger dan bij mannen: 84 tegenover 79,6 jaar. Dat blijkt uit analyse van de sterftecijfers van Statbel. Ten opzichte van 2018 is de levensverwachting met 0,3 jaar gestegen, meer dan de toename met 0,1 jaar die in 2018 werd waargenomen. De levensverwachting ligt in Vlaanderen het hoogst, met 82,7 jaar. Voor Brussel is dat 81,6 jaar en voor Wallonië 80,3 jaar.
 1. PREMIUM

  15% meer Belgen naar voedsel­bank

  Bijna 200.000 mensen halen elke maand een voedselpakket op om te kunnen overleven, een stijging van 15% in vergelijking met vorig jaar. De coronacrisis duwt steeds meer mensen in armoede. "Vorig jaar haalden gemiddeld een kleine 170.000 mensen per maand een voedselpakket op. In juni steeg dat aantal tot nagenoeg 195.000", zegt Jef Mottar van de Belgische Federatie van Voedselbanken in 'De Zondag'. Onder die nieuwe cliënten zijn er heel wat tijdelijk werklozen. Mannen en vrouwen, jong en minder jong, die noodgedwongen thuis zitten door corona. De financiële middelen om de werkingskosten te dekken, komen voornamelijk van particuliere giften. Maar door de toenemende vraag is extra steun nodig. Mottar verwacht deze zomer nog te kunnen overbruggen dankzij de grote solidariteit die heerste tijdens de crisis, maar hij vreest voor daarna. "Als ons cliëntenaantal met 15% stijgt, zou ons budget evenredig moeten stijgen." (SRB)
 2. Contacttracing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier”
  PREMIUM

  Contacttra­cing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier”

  Het aantal coronabesmettingen in ons land is gisteren voor de vijfde dag op rij gestegen. Niemand weet waar die besmettingen precies vandaan komen, omdat niemand ernaar vraagt. Terwijl Nederlandse contactspeurders meer dan de helft van de besmettingsbronnen achterhalen, lijsten hun Belgische collega's alleen maar de contacten van een patiënt op. Naar hun whereabouts of mogelijke besmettingsbron wordt niet gevraagd.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen