Vijf parkings langs snelwegen in de richting van de kust zullen van zonsondergang tot zonsopgang bewaakt worden door een privébedrijf, met veiligheidsagenten én honden. Tot de opdracht is toegewezen aan een firma, zal de politie die taak op zich nemen, vanaf vanavond al.
Volledig scherm
Vijf parkings langs snelwegen in de richting van de kust zullen van zonsondergang tot zonsopgang bewaakt worden door een privébedrijf, met veiligheidsagenten én honden. Tot de opdracht is toegewezen aan een firma, zal de politie die taak op zich nemen, vanaf vanavond al. © photo_news

Privéfirma bewaakt vijf snelwegparkings: "Elke dag acties, zolang het nodig is", parking Groot-Bijgaarden niet langer dicht

Vijf snelwegparkings krijgen 's nachts bewaking door een privébedrijf en de politie zal elke dag controleacties organiseren op het spoor en langs de snelwegen. Met die maatregelen probeert minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon de smokkel van transmigranten aan banden te leggen. Burgemeester Willy Segers (N-VA) van Dilbeek trekt intussen zijn verbod voor truckers om nog te overnachten op de parking langs de E40 in Groot-Bijgaarden in.

  1. Transitmigranten op snelwegparkings vastberaden: "Boze truckers, gesloten parkings, politie: niets houdt ons tegen"
    PREMIUM

    Transitmi­gran­ten op snelwegpar­kings vastbera­den: "Boze truckers, gesloten parkings, politie: niets houdt ons tegen"

    Met een broodmes binnen handbereik controleert een trucker op een snelwegparking zijn lading. Bang voor de transitmigranten die wat verderop schuilen in een bosje. Als alle truckers slapen, wagen zij hun kans. In groepjes sluipen ze tussen de vrachtwagens, op zoek naar een plekje richting Verenigd Koninkrijk. Af en toe jagen boze truckers of blauwe zwaailichten de gelukszoekers terug de bossen in. "Vandaag geen geluk, maar morgen proberen we weer."