In vergelijking met twee generaties geleden - toen de man kostverdiener was en de vrouw huisvrouw - is 38 uur per week aandacht van ouder naar kind verdwenen. Dat zorgt voor extra stress, bij moeders én vaders.
Volledig scherm
PREMIUM
In vergelijking met twee generaties geleden - toen de man kostverdiener was en de vrouw huisvrouw - is 38 uur per week aandacht van ouder naar kind verdwenen. Dat zorgt voor extra stress, bij moeders én vaders. © Heritage Images/Getty Images

Primeur: coach voor papa’s die worstelen met opvoeding

Het vaderschap is dezer dagen blijkbaar zo ingewikkeld geworden dat papa's nood hebben aan een 'coach' om hen te (bege)leiden in de warrige jungle van het opvoeden. In Nederland bestaat het beroep al langer en nu waait het fenomeen over naar Vlaanderen: Niki Vanhamel is onlangs in Gent begonnen met 'Daddycation': hij coacht zoekende vaders.

 1. Doorbraak als lesbische cheerleader
  PREMIUM

  Doorbraak als lesbische cheerlea­der

  Hoewel ze al op vierjarige leeftijd begon met acteren, vergaarde Naya Rivera pas echt naam en faam door haar rol als lesbische cheerleader Santana in de muzikale reeks 'Glee'. Die vrolijke serie - geschreven door 'American Horror Story'-bedenker Ryan Murphy - liep van 2009 tot 2015 en was zeker tijdens de eerste seizoenen wereldwijd een enorme hit. Zo kaapte de show maar liefst vier Golden Globes weg. Het verhaal draait om een groep erg verschillende jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen: de McKinley High's Glee Club. Dolle pret op het scherm dus, maar achter de schermen ging het er minder vrolijk aan toe, met ruzies, jaloezie en zelfs verschillende doden (zie kader). (SDE)
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug