Exclusief voor abonnees

Prijzen stijgen door rush op vastgoed: “Kopers proberen zelfs niet meer af te dingen”

Een huisje gemaakt van biljetten van 500 euro.
thinkstock Een huisje gemaakt van biljetten van 500 euro.
De rush op het vastgoed heeft ook een invloed op de prijs die de Vlaming ervoor betaalt. Door tijdsdruk doen veel kandidaat-kopers geen moeite meer om af te dingen - in sommige gevallen tellen ze zelfs duizenden euro's extra neer om op tijd hun droomhuis te kopen en nog snel de woonbonus binnen te rijven.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Huygen

  als nu iederéén de vraagprijs geeft in plaats van 5 tot 10% minder te bieden ja dan is het logisch dat de prijzen daarna misschien 5% terug zakken maar dan nog altijd 5% hoger zijn dan voorheen .Maar dan kan de regering zeggen dat de prijzen met 5% gezakt zijn en de bevolking is weer in de zak gezet !!!!!

 • Koenraad CHRISTLEVEN

  Wie nu een compromis tekent is zo wie zo te laat voor de woonbonus, want de notarissen kunnen al dat werk niet verwerken binnen de drie maanden die er nog resten. Beste is leg alles 2 à 3 maanden gewoon stil dan gaan de prijzen misschien dalen. Het is nog nooit de koper geweest die uiteindelijk het geld in zijn zakken houd. Kijk maar ten tijde van de premie's voor zonnepanelen, toen waren die 3 tot 4 maal duurder dan nu. De installateur was uiteindelijk de grote winnaar.

 • raf peeters

  We gaan in 2 a 3 jaar koopjes kunnen doen,niet omdat de prijs v de woningen gaat zakken,wel van diegene die noodgedwongen hun woning gaan moeten verkopen (die nu het verstand er niet bij hebben) en aan al de ouders die een paar duizenden aan de kinderen laten de droom te verwezenlijken,aandeel laten opnemen in de akte als er toch een gedwongen verkoop moest gebeuren dat je de eurootjes terug ziet (kennissen zeer slechte ervaring opgedaan en geld weg) ,let op.

 • Vincent Van Dijck

  Hoe dom kan men zijn. De enige die van deze situatie genieten zijn de verkopers. Over naakte eigendom en vruchtgebruik hebben de meeste nog nooit gehoord zodat ze bij overlijden wéér veel te veel zullen betalen.

 • Sjonny Martero

  Ze wilden toch daarmee er voor zorgen dat de prijzen zakken? Dus een averechts effect. Want de prijzen zakken nooit zoveel of dat ze gestegen zijn.