Exclusief voor abonnees

Premier Gwendolyn Rutten? “Wetstraat 16 wordt haar op schoteltje aangeboden”

Gwendolyn Rutten.
Baert Marc Gwendolyn Rutten.
Bij Open Vld is het alle hens aan dek nu blijkt dat in de nota van Paul Magnette enkel borrelnootjes en dure dromen zitten. Paars-groen is duidelijk een optie, maar een deel van de partij worstelt daarmee. Federaal fractieleider Egbert Lachaert vliegt zelfs vroeger terug uit Taiwan voor crisisoverleg. N-VA leunt intussen achterover om het schouwspel gade te slaan.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis


Alle artikels uit de krant

247 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Andy Verachtert

  Rutten premier ? Echt ? Een slechte grap ? Maar het is tenminste een vrouw, dus is ze automatisch bekwaam. Of niet ? Magnette is een meesterstrateeg en zal van de volgende nederlandstalige premier geen last hebben.

 • Lieve Geyter

  Waarom laten wij Vlamingen ons toch altijd doen, ik denk dat de meeste hier niet mee akkoord gaan, zij hebben de verkiezingen verloren! Waarom moeten wij eigenlijk nog gaan stellen als dit het resultaat is. Wij moeten zoals de Fransen op straat dit is onze enige manier om zulke beslissingen tegen te houden! Ik zou zeggen regel een betoging als dit doorgaat. Eisen voor herverkiezingen er zal een beter resultaat uit de bus komen!

 • Gerrit Mangé

  Doe ons dat aub niet aan, voor zover ik weet heeft haar partij zwaar verloren bij de laatste verkiezingen. Ze gingen toch bezinnen in de oppositie?? Wanneer gaat de Vlaming op straat komen en zijn ongenoegen laten horen over de huidige manier van doen. De derde grootste partij van het land mag een regering vormen en dat met een samenraapsel van alle verliezers, noemen ze dat hier democratie??

 • Gino Sinnesael

  Spijtig genoeg moeten we hopen op herverkiezingen. Indien dat gebeurt, ben ik benieuwd hoeveel de PS dan nog in de pap gaat te brokken hebben, want de nieuwe uitslag staat bijna vast door het "kar-keren", "dolk-in-de-rug-steken" en "verraad" van sommige Vlaamse politici (partijen). Walen trekken aan één kar. Vlamingen vechten onder elkaar voor de macht. Alle middelen zijn goed. Eigen schuld, dikke bult!

 • Curt Tardy

  Verkiezingen hebben geen enkele nut verliezen of winnen maakt allemaal niet uit, in de politiek komt iedereen aan zijn trekken en doen volkomen wat zij willen door zelfbediening. Hun toekomst is verzekerd de toekomst van het Belgische volk da's een andere zaak maar da's voor later. Begrotingstekort ? Geen probleem via goedkope leningen in het buitenland en de burger hard doen besparen en snoeien in jobs !