Gwendolyn Rutten.
Volledig scherm
PREMIUM
Gwendolyn Rutten. © Baert Marc

Premier Gwendolyn Rutten? “Wetstraat 16 wordt haar op schoteltje aangeboden”

Bij Open Vld is het alle hens aan dek nu blijkt dat in de nota van Paul Magnette enkel borrelnootjes en dure dromen zitten. Paars-groen is duidelijk een optie, maar een deel van de partij worstelt daarmee. Federaal fractieleider Egbert Lachaert vliegt zelfs vroeger terug uit Taiwan voor crisisoverleg. N-VA leunt intussen achterover om het schouwspel gade te slaan.

247 reacties

 • Andy Verachtert

  1 jaar geleden
  Rutten premier ? Echt ? Een slechte grap ? Maar het is tenminste een vrouw, dus is ze automatisch bekwaam. Of niet ? Magnette is een meesterstrateeg en zal van de volgende nederlandstalige premier geen last hebben.
 • Lieve Geyter

  1 jaar geleden
  Waarom laten wij Vlamingen ons toch altijd doen, ik denk dat de meeste hier niet mee akkoord gaan, zij hebben de verkiezingen verloren! Waarom moeten wij eigenlijk nog gaan stellen als dit het resultaat is. Wij moeten zoals de Fransen op straat dit is onze enige manier om zulke beslissingen tegen te houden! Ik zou zeggen regel een betoging als dit doorgaat. Eisen voor herverkiezingen er zal een beter resultaat uit de bus komen!
 • Gerrit Mangé

  1 jaar geleden
  Doe ons dat aub niet aan, voor zover ik weet heeft haar partij zwaar verloren bij de laatste verkiezingen. Ze gingen toch bezinnen in de oppositie?? Wanneer gaat de Vlaming op straat komen en zijn ongenoegen laten horen over de huidige manier van doen. De derde grootste partij van het land mag een regering vormen en dat met een samenraapsel van alle verliezers, noemen ze dat hier democratie??
 • Gino Sinnesael

  1 jaar geleden
  Spijtig genoeg moeten we hopen op herverkiezingen. Indien dat gebeurt, ben ik benieuwd hoeveel de PS dan nog in de pap gaat te brokken hebben, want de nieuwe uitslag staat bijna vast door het "kar-keren", "dolk-in-de-rug-steken" en "verraad" van sommige Vlaamse politici (partijen). Walen trekken aan één kar. Vlamingen vechten onder elkaar voor de macht. Alle middelen zijn goed. Eigen schuld, dikke bult!
 • Curt Tardy

  1 jaar geleden
  Verkiezingen hebben geen enkele nut verliezen of winnen maakt allemaal niet uit, in de politiek komt iedereen aan zijn trekken en doen volkomen wat zij willen door zelfbediening. Hun toekomst is verzekerd de toekomst van het Belgische volk da's een andere zaak maar da's voor later. Begrotingstekort ? Geen probleem via goedkope leningen in het buitenland en de burger hard doen besparen en snoeien in jobs !
 1. PREMIUM

  Supercame­ra bewijst nut: politie haalt bootje met elf opvarenden uit zee

  In De Panne heeft de politie Westkust vrijdagavond rond 21 uur een zodiac met elf opvarenden onderschept, onder wie enkele jonge kinderen. Volgens hun verklaringen wilden ze gewoon van De Panne naar Oostende varen. "Levensgevaarlijk. Ongetwijfeld was deze tocht fataal afgelopen zonder ingrijpen", zegt het parket van Veurne. Volgens het parket werd het bootje opgemerkt dankzij het gloednieuwe camerasysteem van de politie Westkust, dat zicht biedt over de volledige kustlijn van De Panne. De politie vermoedde dat er mensensmokkelaars aan het werk waren en rukte meteen uit. Het bootje werd al onderschept nog voor het goed en wel op zee zat. De opvarenden bleken mensen met een migratieachtergrond die al tien jaar in Oostende staan ingeschreven. Een kind aan boord was amper anderhalf jaar oud. Allen mochten beschikken na verhoor. Toch zal er nog verder onderzoek gebeuren naar de redenen voor de late excursie. (BBO)
 1. PREMIUM

  Voorzitter Russische atletiekfe­de­ra­tie stapt op

  Yevgeny Yurchenko houdt het al na enkele maanden voor bekeken bij de Russische atletiekfederatie (RusAF). De 52-jarige zakenman was pas eind februari tot voorzitter verkozen, maar diende gisteren zijn ontslag in. Wellicht komt vicevoorzitter Alexei Plotnikov nu aan het roer. Hij staat voor een erg zware taak. Op 28 en 29 juli vergadert World Athletics over de toekomst van de Russische atletiek. Omdat de RusAF een boete van 4,4 miljoen euro aan World Athletics niet voor 1 juli kon aflossen, zijn er nu ook onder neutrale vlag geen Russen meer welkom op de internationale kampioenschappen. De Russische atletiek en zijn antidopingagentschap Rusada staan al sinds november 2015 op een zijspoor nadat een staatsgeleid dopingsysteem aan het licht kwam. Rusland wist de fraude ook niet consequent aan te pakken en kwam integendeel nog meer in opspraak door manipulatie van vrijgegeven dopingdata en het dwarsbomen van dopingonderzoek. (BF)
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten