Exclusief voor abonnees

Premie of extra verlof voor wie stopt met roken? “Rokers veel meer ziek dan niet-rokende collega’s”

Even buiten roken in de pauze.
Getty Images/PhotoAlto Even buiten roken in de pauze.
"Betaal werknemers om te stoppen met roken of verloot extra vakantiedagen." Tabakologen vinden het tijd dat bedrijven maatregelen nemen om niet-roken op de werkvloer te promoten. Rokers melden zich immers anderhalve keer zo vaak ziek als niet-rokers.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

81 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Dedokker

  Ze zouden beter mensen zonder kinderen belonen!

 • Ronny Ligot

  Ik rook al 40 jaar en maar twee keer zoek geweest, leg dat eens uit.

 • Wesley Kenis

  Ze weten niet of geld geven juridisch mag.... maar ze gaan het weeralbweln"oplossen" op de kap van niet rokers. Ik ben al ex roker beschaamd in hun plaats omdat ze weeral racistisch uit de hoek komen op basis van "roker od niet". Kwestie van de juiste partijkaart hebben dus!!! Wat iemand in zijn pauze doet is zijn zaak dus laat ee rokers hun ding doen. Stop met alles in geldnuit te drukken want blijkbaar telt alleen de winst en niet de werknemer.

 • Filip Cossaer

  Ralph Janssens, vergeet de mannen niet die de gazet gaan lezen op de wc, die hun werk mag je ook nog overpakken en laten we ineens de alcohol dan ook aanpakken? Dikke bs, ze zouden beter de nep zieken eens aanpakken.

 • Hans Witte

  Dan moeten ze kinderloze werknemers ook belonen. Want werknemers met kinderen zijn duidelijk meer afwezig. Ik rook, maar niet op het werk, en ik ben bijna nooit afwezig. Een griepje kan tenslotte iedereen treffen. Die redenering slaat op niets.