Exclusief voor abonnees

PORTRET. Marokkaan van geboorte en Belg van paspoort: wie is de immunoloog die in opdracht van Trump 300 miljoen vaccins moet leveren?

Donald Trump applaudisseert terwijl Moncef Slaoui aan het Witte Huis operatie Wasp Speed uit de doeken doet: de Marokkaanse Belg moet vóór eind dit jaar een vaccin helpen ontwikkelen.
AP Donald Trump applaudisseert terwijl Moncef Slaoui aan het Witte Huis operatie Wasp Speed uit de doeken doet: de Marokkaanse Belg moet vóór eind dit jaar een vaccin helpen ontwikkelen.
Plots kijkt heel de Verenigde Staten, met president Donald Trump op kop, naar één man om tegen het einde van het jaar 300 miljoen coronavaccins klaar te hebben: Moncef Slaoui (61), immunoloog en ex-topman van farmareus GSK. Maar ook: Marokkaan van geboorte, Belg van paspoort en ook een beetje van hart. "Ik dacht: ik ga een jaar in België studeren. Maar ik ben er 25 jaar gebleven."

Je hebt 4% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carin Desmet

  Respect je heb het ver gebracht. Hopelijk vindt jij de vaccin dan zal iedereen blij zijn plots met een vaccin van een Belgische Marokkaan.

 • Jef Denijs

  Die zal hier zeker meer kunnen verdienen of meer mogelijkheden hebben om zijn werk deftig te doen, of beiden.

 • Jules Vermeers

  Ons land is goed voor iedereen maar eens ze het gemaakt hebben en hier alles opgebruikt trappen ze het af om elders met kennis bij ons opgedaan poen te gaan rapen.

 • Paul Vandekerckhove

  Stel dat die man het vaccin met het gewenste effect op de markt brengt, wat gaan de blokkers dan zeggen?

 • Remi Kurajber

  Respect!