Bo Coolsaet.
Volledig scherm
PREMIUM
Bo Coolsaet. © Dirk Laenen

Portret. Bo Coolsaet wist met zijn charmes heel Vlaanderen te bekoren, nu is zijn grote ego voor eeuwig geknakt

Hij verzette wetenschappelijke bakens als uroloog, wist met zijn charmes heel Vlaanderen te bekoren, verwierf wereldfaam met bestsellers over relaties en seks, en schopte het tot miljonair. Bo Coolsaet (80) had alles. Hij eindigde gisteren als een aan verkrachting schuldig bevonden man, die geruisloos langs een anonieme zijuitgang van het Antwerpse Justitiepaleis verdween. Het grote ego voor eeuwig geknakt.

16 reacties

 • Marc Uytdewilgen

  2 maanden geleden
  Het symbool van het gerecht is een geblinddoekte vrouw met een weegschaal in haar hand.  De goede zaken worden afgewogen tegen de minder goede en/of slechte zaken die een beschuldigde, zou hebben gepleegd.  Maar dikwijls liggen aan de kant van de goede zaken een berg veren en aan de kant van de slechte zaken een minuscule stukje lood!  (Eduard Augustus) 
 • Marc Uytdewilgen

  2 maanden geleden
  Het symbool van het gerecht is ook een weegschaal. De goede dingen worden afgewogen tegen de minder goede en/of slechte dingen die een beschuldigde, zou hebben gepleegd. Maar vaak liggen aan de kant van de goede dingen een berg pluimen en aan de kant van de slechte dingen een minuscule stukje lood,
 • Danny Bael

  2 jaar geleden
  Ik veronderstel dat hij ook veel goeie dingen gedaan heeft als uroloog en mensenlevens heeft gered
 • Hubert Lemmens

  2 jaar geleden
  De grootste bedriegers komen altijd charmant over
 • Hubert Lemmens

  2 jaar geleden
  Amaai dat een advocaat zo'n viespeuk moet goedpraten
 1. Leger start intern onderzoek naar wantoestanden in Marche-les-Dames
  PREMIUM

  Leger start intern onderzoek naar wantoestan­den in Mar­che-les-Da­mes

  "We tolereren geen wantoestanden", zegt de nieuwe legerbaas Michel Hofman over de incidenten in het trainingscentrum voor paracommando's in Marche-les-Dames die 'De Morgen' vorige week onthulde. "Niet gisteren, niet vandaag en zeker niet morgen." In samenspraak met minister van Defensie Philippe Goffin (MR) startte hij eenintern onderzoek op. "We gaan ons niet verstoppen achter de juridische procedures die lopen. Het intern onderzoek moet de feiten blootleggen en aantonen welke lessen we kunnen trekken", zei Hofman tijdens zijn eerste optreden in het parlement. Sinds vrijdag leidt hij het leger. 'De Morgen' onthulde op basis van getuigenissen en documenten hoe rekruten in Marche-les-Dames al jarenlang regelmatig mishandeld worden door hun eigen onderrichters. Het gaat van ongeoorloofde opdrachten tot brutaal geweld. In 2016 werden bijvoorbeeld drie rekruten in elkaar geslagen door hun instructeurs tijdens een oefening. Oppositiepartij sp.a dringt aan op een extern onderzoek. (DM)