BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

PORTRET. Advocaat Pol Vandemeulebroucke: snelheidsduivel, kickbokser, ex-minnaar van moordenares en nu ook veroordeeld lid van drugsbende

Advocaat Pol Vandemeulebroucke (56) is veroordeeld tot 18 maanden cel, omdat hij volgens de rechtbank lid is van een drugsbende. Vandemeulebroucke is geen kleintje: hij verdedigde Hans Van Themsche en Danny Vanhamel en trad op in de zaak van de Aquino's. Hij is de favoriete pleiter van drugsbaronnen en motorbendes, maar ook een luide macho, snelheidsduivel, ex-gevangene en ex-minnaar van een vrouw die voor een moordzaak werd veroordeeld. In Amerika zouden ze een tv-reeks over hem durven te maken.

31 reacties

 • Nico Herbots

  1 jaar geleden
  Wat een gekke reactie Fientje. Een advocaat die lid is van een drugsbende, kan je toch niet verdenken van integriteit? Een advocaat hoort helemaal geen lid te zijn van een drugsbende. En het is wel echt waar en niet verzonnen door leugenaars op sociale media he. Het is niet omdat je een paar zaken hebt gewonnen en je de titel 'topadvocaat' krijgt, dat je ineens boven de wet staat en zelf mag gaan bijverdienen als crimineel.
 • Erwin De Meyer

  1 jaar geleden
  Kan je als ex gevangene advocaat worden ?
 • simonne goderie

  1 jaar geleden
  Hij is/was een topadvocaat die zijn beroep door en door kent,het is jammer dat iemand door het slijk gehaald wordt via sociale media .Als je als patiënt naar een dokter stapt wil je ook de beste zorgen en ga je die man/vrouw ook niet veroordelen omdat ze hun beroep goed uitoefenen .
 • Bruno Melotte

  1 jaar geleden
  Topje van de ijsberg!! Wij geeft zo iemand de naam “topadvocaat”? Er gaat nog veel geschreven worden over Pol en nog andere. Het wordt tijd dat de orde incl justitie de mantel derlievde wordt afgenomen. Eerlijk duurt het langst!!
 • Willem Janssens

  1 jaar geleden
  @Nicole Aerts Groot gelijk heb je hier. Heb het zelf ook meegemaakt dat je eigen raadsheer zijn eigen agenda nastreeft en de belangen van zijn "client" naast zich neerlegt. "Orde van advocaten" op de hoogte gebracht en kreeg als antwoord terug : zoek dan een andere advocaat. Is allemaal één pot nat. Soms is een veroordeling belangrijker, als dat de waarheid aan het licht komt!
 1. "Volgende versoepelingen gaan niet door als besmettingen blijven stijgen"
  PREMIUM

  "Volgende versoepe­lin­gen gaan niet door als besmettin­gen blijven stijgen"

  Epidemioloog Pierre Van Damme waarschuwt dat er een tweede coronagolf is begonnen in Europa. "Op een toenemend aantal plaatsen in Europa stijgen de besmettingen. Het lijkt alsof we weer de controle kwijt zijn", zegt hij in VTM Nieuws. Dat is mogelijk ook slecht nieuws voor de evenementensector, waarrond de mini-Veiligheidsraad van vandaag draait. Door de minder goede coronacijfers lijken politici niet geneigd om veel nieuwe versoepelingen toe te laten. "Als het aantal besmettingen blijft stijgen, kunnen de volgende versoepelingen niet doorgaan", zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Eerdere maatregelen terugdraaien, is vandaag nog niet aan de orde. Dat zijn kopzorgen voor de Veiligheidsraad of het Overlegcomité van volgende week. Dan moet er groen licht gegeven worden voor de versoepelingen die zouden ingaan vanaf 1 augustus. Mogelijk gaat de politiek dan op de rem staan. (FME)