Exclusief voor abonnees

Politierechter D’Hondt wil strengere straf voor wie regels overtreedt met voorlopig rijbewijs: “Ik kán zelfs geen rijverbod opleggen”

Politierechter Peter D'Hondt.
Mozkito Politierechter Peter D'Hondt.
De bestuurder van de BMW waarin de West-Vlaamse Emilie Stevens (20) zondagochtend verongelukte had niet alleen gedronken, maar reed ook met een voorlopig rijbewijs. Politierechter Peter D'Hondt vindt dat kandidaat-bestuurders bij de minste overtreding een strengere straf verdienen. "Nu kan ik hen enkel een boete opleggen."

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • an van den put

  met de rijlessen strenger te maken pak je de mentaliteit van de mensen aan. door het moelijker te maken neem je veel kansen af van andere mensen die het wel goed doen. dit soort mensen zouden nooit meer mogen rijden, denk da ze dan wel eerst nadenken voor ze een misstap begaan

 • Peter Berg

  Vreemd, voorlopig rijbewijs kan er geen rijverbod worden opgelegd en diegenen die rijden zonder rijbewijs kunnen wel een rijverbod krijgen (wat zonder rijbewijs sowieso al een gegeven is) ?

 • Rik Bogaert

  Veel zwaarder straffen. Nooit meer rijden! Enkele jaren in de amigo! Maar niet zoals de gevangenissen bij ons. Werken tot ze erbij vallen, gebonden aan kettingen zoals in Amerika! Zal rap keren!

 • Romain Thyssens

  Alcoholslot met ID-controle. Wie niet nuchter is en/of niet over een geldig rijbewijs beschikt kan de wagen niet starten. En de technische keuring en verzekering van de wagen zou op die manier ook live gecheckt kunnen worden.

 • frank veus

  Rijverbod of niet dat crapuul rijdt toch . Dus meer controle Geef ze 3 jaar rijverbod , tijdens dat rijverbod moeten ze in de gevangenis . Ik denk dat wel een oplossing zou zijn maar niet vroeger vrij he ook geen borgsom . Na 3 vrij en ze doen zotte dingen is het dubbel dus 6 jaar .