Politierechter Peter D'Hondt.
Volledig scherm
PREMIUM
Politierechter Peter D'Hondt. © Mozkito

Politierechter D’Hondt wil strengere straf voor wie regels overtreedt met voorlopig rijbewijs: “Ik kán zelfs geen rijverbod opleggen”

De bestuurder van de BMW waarin de West-Vlaamse Emilie Stevens (20) zondagochtend verongelukte had niet alleen gedronken, maar reed ook met een voorlopig rijbewijs. Politierechter Peter D'Hondt vindt dat kandidaat-bestuurders bij de minste overtreding een strengere straf verdienen. "Nu kan ik hen enkel een boete opleggen."

30 reacties

 • an van den put

  1 jaar geleden
  met de rijlessen strenger te maken pak je de mentaliteit van de mensen aan. door het moelijker te maken neem je veel kansen af van andere mensen die het wel goed doen. dit soort mensen zouden nooit meer mogen rijden, denk da ze dan wel eerst nadenken voor ze een misstap begaan
 • Peter Berg

  1 jaar geleden
  Vreemd, voorlopig rijbewijs kan er geen rijverbod worden opgelegd en diegenen die rijden zonder rijbewijs kunnen wel een rijverbod krijgen (wat zonder rijbewijs sowieso al een gegeven is) ?
 • Rik Bogaert

  1 jaar geleden
  Veel zwaarder straffen. Nooit meer rijden! Enkele jaren in de amigo! Maar niet zoals de gevangenissen bij ons. Werken tot ze erbij vallen, gebonden aan kettingen zoals in Amerika! Zal rap keren!
 • Romain Thyssens

  1 jaar geleden
  Alcoholslot met ID-controle. Wie niet nuchter is en/of niet over een geldig rijbewijs beschikt kan de wagen niet starten. En de technische keuring en verzekering van de wagen zou op die manier ook live gecheckt kunnen worden.
 • frank veus

  1 jaar geleden
  Rijverbod of niet dat crapuul rijdt toch . Dus meer controle Geef ze 3 jaar rijverbod , tijdens dat rijverbod moeten ze in de gevangenis . Ik denk dat wel een oplossing zou zijn maar niet vroeger vrij he ook geen borgsom . Na 3 vrij en ze doen zotte dingen is het dubbel dus 6 jaar .
 1. PREMIUM

  WHO: "Wereld keert niet snel terug naar 'oude normaal'"

  De wereld zal niet terugkeren naar 'het oude normaal' binnen een afzienbare toekomst. Dat is alvast de mening van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), nadat zondag wereldwijd een record van 230.000 nieuwe coronagevallen werd opgetekend. "Het virus blijft publieke vijand nummer één, maar de daden van vele regeringen en personen weerspiegelen dat geenszins", zei de directeur-generaal van de WHO. Volgens hem gaan te veel landen "in de verkeerde richting". Hij vermeldde er wel niet bij over welke landen hij het had. De coronapandemie heeft wereldwijd al aan 569.000 mensen het leven gekost.
 2. PREMIUM

  Sunweb stuurt renner weg na overtre­ding coronamaat­re­ge­len

  Team Sunweb heeft Michael Storer weggestuurd van het trainingskamp in het Oostenrijkse Kühtai, nadat de 23-jarige Australiër de interne coronamaatregelen had overtreden. Storer verliet het hotel om een fles shampoo te kopen in een nabijgelegen winkel, terwijl de ploeg renners en personeel had verzocht in hun eigen bubbel te blijven en vooral geen contact te hebben met de buitenwereld. Volgens Sunweb bracht de renner op deze manier zijn eigen gezondheid én die van zijn ploegmaats in gevaar. In een reactie bij WielerFlits benadrukt het team dat het níet om een strafmaatregel gaat.
 1. Veroordeelde rechts-extremist op eerste rij bij 11 juliviering
  PREMIUM

  Veroordeel­de rechts-extremist op eerste rij bij 11 julivie­ring

  Op de eerste rij bij de herdenking van de Guldensporenslag in Kortrijk vrijdag zat, tussen allerlei prominenten, een Franse rechts-extremist met een strafblad. Aurélien Verhassel had een zitje naast Dries Van Langenhove (VB), die hem als "een vriend" omschrijft. Zaten ook op de eerste rij: Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA), Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Verhassel komt uit Rijsel, een stad die in een ver verleden deel uitmaakte van het graafschap Vlaanderen. Vorig jaar is hij in beroep veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 6 effectief. Hij sloeg twee mannen van vreemde origine werkonbekwaam, al stelde de rechter geen racisme vast. Tussen 2003 en 2013 liep hij nog zes veroordelingen op. Onder meer voor huisvredebreuk nadat hij een groot spandoek aanbracht op het dak van het hoofdkwartier van de Franse Parti Socialiste als protest tegen het homohuwelijk. In Duitsland liep Verhassel een veroordeling op voor 'bezit en invoer van explosief materiaal'. Van Quickenborne wil ervoor zorgen dat mensen als Verhassel niet meer op de eerste rij belanden: "Dat beeld is schabouwelijk voor de stad." (DM)
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"