Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © thinkstock

Politiek wil dat banken minimumrente blijven uitkeren: “We willen toch niet dat mensen hun geld onder matras stoppen?”

Spaarders hebben niets te vrezen. De vraag van de bankenfederatie om de verplichte minimumrente van 0,11% los te laten, valt in dovemansoren. "Banken hebben de kosten van veel diensten al fors verhoogd", zegt minister Nathalie Muylle (CD&V). "Ze mogen spaarders niet naar risicovolle beleggingen jagen."

59 reacties

 • Patrick De pauw

  1 jaar geleden
  Toch 1 politieker die slim is en de krantenforrum heeft gelezen dat wij ons geld weghalen
 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  En bij Argena : Cashopnames maximum 650 euro per dag maximum 1.250 euro per 7 dagen. Dat zijn de gierigste.
 • Jens Schippers

  1 jaar geleden
  Politiek snapt niks van economie - nog maar eens bewezen. Maar wat wil je als Dries duizenden stemmen haalt, wat kent dat manneke van cijfers.
 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  staat op kbc site : Contant geld opnemen Het maximum af te halen bedrag met de KBC-Debetkaart staat standaard ingesteld op 650 euro per dag (met een maximum van 2.500 euro per dag -enkel aan KBC-geldautomaten) en 2.500 euro per week (met een maximum van 10.000 euro per week -enkel aan KBC-geldautomaten). Ze kunnen dat niet weigeren hé.
 • Elise Van Damme

  1 jaar geleden
  Het monetair systeem met het constant bijdrukken van fiat geld en straks hyperinflatie tot gevolg, zal nog erger zijn dan die nul rente die ze ons nu nog geven. Mensen lees jullie in en voorspel zelf de toekomst want het ziet er niet al te best uit. Dus neem je voorzorgen.
 1. PREMIUM

  Spaanse koning wil Juan Carlos naar Dominicaan­se Republiek verbannen

  Gaat de Spaanse koning Felipe zijn vader Juan Carlos verbannen naar de Dominicaanse Republiek? Eerstdaags maakt het huidige staatshoofd de sanctie bekend die aan de voormalige regent wordt opgelegd. Juan Carlos (82) is verwikkeld in een schandaal van smeergeld en witwasserij. Hij kreeg van de koning van Saudi-Arabië 88 miljoen als dank voor bewezen diensten, en sluisde meteen 65 miljoen door naar een minnares bij wie hij een kind heeft. Van de rest van het geld kwam geregeld 300.000 euro cash vanuit Zwitserland in Madrid aan. (PhG)
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 3. Voorbestemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”
  PREMIUM

  Voorbe­stemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”

  Hij had het volkscafé van z’n ouders kunnen overnemen en had vrouwen kunnen hebben, aan elke vinger tien. Maar geen ravissante deerne kon Jan Braspenning (75) vermurwen. Hij werd eerst pater, dan pastoor en ontdekte als vroedman in Kameroen alsnog de wonderen van de vrouwelijke anatomie. In de schaduw van z’n kerk die steeds minder volk trekt, blikt Jan terug op een rijk leven.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"