Exclusief voor abonnees

Politiek plooit (nog) niet voor druk virologen: Veiligheidsraad zal mondmaskers wellicht niet verplichten

Een vrouw winkelt mét mondkapje: een beeld dat experts graag, maar nog veel te weinig zien.
Florian Van Eenoo Photo News Een vrouw winkelt mét mondkapje: een beeld dat experts graag, maar nog veel te weinig zien.
Vandaag buigt de Nationale Veiligheidsraad zich over de eventsector, de pretparken, zwembaden, sauna's, cateraars, feestzalen, markten... en over het verplichten van mondmaskers in winkels. Dat laatste stuit op weerzin bij de meeste politici en komt er dus waarschijnlijk (nog) niet. “We hebben al genoeg inspanningen van de mensen gevraagd.”

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

108 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DANIEL DOMS

  Mond maskers niet verplicht maar wel aan te raden.Waarom deze dan aan iedere Belg toe te zenden of af te halen in apotheek.De zoveelste blunder van onze politiekers die de Belgische staat geld kost?

 • kris vandecasteele

  Stem aub niet meer voor politiekers! Moeten de virologen nog de moeite doen om advies te geven aan zo'n lakse bende ? Ze worden toch genegeerd !

 • jos tavernier

  Mondmaskers zijn er om anderen te beschermen, dus wees sociaal en draag een masker, zo toon je respect voor je medemens.

 • Alexander Permentier

  Joepie, t'is beslist mensen met de beste kennis besturen ons land, een oversterfte van 45% is een schande aan een zulk bestuur, en ze maken zich er van af het t'was een tsunami die ons land overspoelde dictie Mvr. De Block, neen mevrouw 2 maanden te laat wakker geworden want begin Januari waren jullie al op de hoogte, ik noem dit nalatigheid met vele doden op het blazoen van deze regering groepje knoeiers.

 • Regina Van Akker

  In voeding is een masker nooit een overbodige 'luxe'. Als ze nu zelfs geen masker dragen, tja, dan koop ik op een ander, die wel begaan zijn met ieders gezondheid. Dat egoïsme kan ik missen als kiespijn.