Exclusief voor abonnees

Politiek journalist Martin Buxant over Belgische crisis: "Wij, Franstaligen, zijn niet bang meer. Scheiden? Dan is het maar zo"

Photo News
Kunnen N-VA en PS alsnog door één deur? Komt er überhaupt nog een regering? Of gaan we straks weer stemmen? Ook aan de overkant van de taalgrens laat niemand er zijn slaap voor. "De mensen zijn het hier even beu als in Vlaanderen", zegt politiek journalist Martin Buxant (40). "Het laat hen redelijk koud." Toch is er iets veranderd. "De Franstaligen zijn niet bang meer van de Vlamingen. Lukt het niet meer in dit land en moeten we scheiden? Alors tant pis."

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elsie Duppont

  Farid Aruzzi: voor de verdeling van de staatsschuld zullen we ze eens vijfdubbel laten meetellen. Zodat wij niet benadeeld worden. Bij de verkiezingen weegt onze stem minder: bij de verdeling van de staatsschuld krijgen ze 5 keer zoveel op hun bord. Splitsen die handel.

 • Farid Azuzzi

  ze gaan in ieder geval het minste van de staatschuld moeten dragen want het is volgens het aantal inwoners ..ze trekken ook meer nieuwe technologie aan hebben de grootste vlieghavens , de meeste kerncentrales , beter grondwater en halen de co 2 norm met de vingers in de neus ...zou me niet verbazen dat ze zelf de stekker uit Belgie trekken ..

 • Anna Pauels

  awel, wat houdt jullie dan tegen om te splitsen ? Voor mij oke. Laten we vlug scheiden, liever vandaag dan morgen ! Ik ga het vieren als het zover is ! dan kan ik die 86000 euro die ik aan de Walen moest geven, aan mijn huis besteden ! Waar zijn de papieren ?

 • Jo Hendrik

  Betogen tot Belgie splitst

 • Luc BARTHOLOMEUS

  "Geld is voor ons geen probleem": de domme vlamingen betalen de rekeningen, al meer dan 40 jaar