Het kraanwater van drie Brusselse politiekazernes blijkt te veel lood te bevatten.
Volledig scherm
Het kraanwater van drie Brusselse politiekazernes blijkt te veel lood te bevatten. © thinkstock

Politie laat agenten al jaren giftig water drinken

Het politiepersoneel van drie Brusselse kazernes vreest voor zijn gezondheid, nu uit metingen blijkt dat er in het kraantjeswater giftige stoffen zitten. Zo is het loodgehalte 13 keer hoger dan de Europese norm toelaat.

120 reacties

 • Karel Valgaern

  3 jaar geleden
  Johan, het is drinkwater. En je zou er van verschieten hoeveel mensen er van drinken. Of koffiemachines die erop aangesloten zijn. Dus wel een beetje kortzichtig om enkel met jezelf te vergelijken.
 • Johan Planckaert

  3 jaar geleden
  iedereen drinkt toch water uit flessen, de kraan is om je te wassen en tanden te poetsen. Moeten er dus geen heisa van maken.
 • Bob Fréson

  3 jaar geleden
  Als ik hier zie wat mijn filter tegenhoudt aan vuil en viezigheid in het drinkwater, dan weet het wel. Ik moet mijn filter 3 tot 4 keer per jaar reinigen en spoelen. En zeggen dat ik één van de weinigen ben hier op straat die een filter heeft laten installeren op het drinkwater. Wat een viezigheid krijgen mijn buren dan naar binnen als die water drinken zonder filter.
 • carlos caballero

  3 jaar geleden
  met een simpele waterfilter kan het water perfect gedronken worden, vraagt wel een beetje onderhoud.
 • Coen Geurts

  3 jaar geleden
  Je wil niet weten wat er in de steden nog verborgen ligt aan leidingen, en dan ook nog de lekken. De helft van het opgepompte water stroomt weg via lekken. En wij maar besparen op ons verbruik!!