Agentes aan het werk op de Gentse Feesten.
Volledig scherm
Agentes aan het werk op de Gentse Feesten. © Wannes Nimmegeers

Politie dreigt met staking tijdens Gentse Feesten

De lokale politie van Gent dreigt het werk neer te leggen tijdens de Gentse Feesten. Ze eisen dringend extra aanwervingen, omdat het personeelstekort er nu al jaren aansleept en zelfs verergert.

39 reacties

 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  Shiften van 12 u, verlof niet kunnen opnemen etcetera : voor mij kan dit dus niet. Er moet in Gent een evenwicht zijn tussen de druk opvoeren op de politie en de deuren openzetten. Ik sta achter die staking.
 • ROBERT GERTS

  4 jaar geleden
  Zoals hieronder reeds gezegd: haal de matrak en tazer terug boven, zoals de rijkswacht vroeger. Nu krijgen ze slaag van allochtone pubers, en als ze zich verweren, word dat door 20 gsm’s gefilmd, en hoort men roepen van :”hé, laat die los. Hij is maar 14 jaar”.......Yep, maar wel in het gezicht van agenten spuwen! Justitie ontkent, maar in Vlaanderen zijn al HEEL WAT no-go zones! Daar heersen de criminelen!
 • Oberyn Martell

  4 jaar geleden
  Goed idee, laat die feesten gewoon eens doorgaan zonder toezicht van welke aard ook. De aard van de mens, vooral de dronken mens, zal dat feest zo uit de hand doen lopen met tonnen schade en wangedrag tot gevolg. Ze zullen volgend jaar dan wel genoeg mensen en middelen tot hun beschikking krijgen om het correct te beheersen.
 • johan vankeirs

  4 jaar geleden
  Ik zal ze geen ongelijk geven want onze politie mensen zijn voor de politiekers het vuil van de straat geworden.Er worden meer onderzoeken gedaan naar het werk van politiemensen dan naar misdadigers.SChandelijk als men weet dat onze politie nog de enigen zijn die onze vrijheid en democratie beschermen.
 • j hendrickx

  4 jaar geleden
  Ik kan hun begrijpen, maar de incompetente regering van de afgelopen 5 jaar heeft dit allemaal zover laten komen of niet soms ?