Stijn Vekemans was iets te enthousiast in zijn advies aan de verzorgers en mails aan het management.
Volledig scherm
PREMIUM
Stijn Vekemans was iets te enthousiast in zijn advies aan de verzorgers en mails aan het management.

Planckendael neemt al te kritische bezoeker abonnement af: "Gaan ze misschien 'most wanted'-foto aan ingang hangen?"

Na het stadionverbod is er nu ook het dierentuinverbod. Een man uit Putte is niet langer welkom in de Zoo en Planckendael. Zijn abonnement is eenzijdig opgezegd, omdat hij de verzorgers herhaaldelijk beledigd zou hebben. Na de dood van drie olifanten ging het van kwaad naar erger. "Ik wilde alleen een beter leven voor die dieren."

43 reacties

 • Bart De keuster

  4 jaar geleden
  Via zelfstudie , haha en die gaat mensen met een jarenlange opleiding de les spellen , weer ene die denkt dat ge slim wordt van suske en wiske te lezen.
 • Knaeps Daniel

  4 jaar geleden
  In Planckendaal zou men beter lessen trekken uit het gebeuren en een beetje respect opbrengen voor mensen gelijk Stijn Vekemans, die het goed menen.
 • Otto Brandt

  4 jaar geleden
  Als hij de olifanten wil beschermen dan moet hij maar naar Afrika gaan, want daar is het te doen, Hier zijn die dieren nog beschermd, In Afrika slacht men ze af voor het ivoor.
 • sophie adam

  4 jaar geleden
  Deze man heeft enkel het beste voor met de dieren en laat zijn stem horen. Laag gevallen om hem uit te schelden achter jullie smartphone! Iedereen zou beter wat meer inzitten met dieren dan oogkleppen op te zetten
 • Katja Schraudy

  4 jaar geleden
  @Vince Jansen, en wij bezoeken door heel Europa wormenwinkels. Het is erg, zielig, maar de diertjes zijn gelukkig.
 1. PREMIUM

  8,4% van nieuwe wagens is hybride

  Door de coronacrisis daalde de autoverkoop in de eerste helft van dit jaar in ons land met bijna een derde. Er werden 216.605 nieuwe personenwagens ingeschreven, 30,2% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Hybridewagens bleken niettemin opvallend populair, vooral bij bedrijven. Hun marktaandeel bedroeg 8,4%, tegen 4,8% in 2019. Daardoor lag de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto's ook historisch laag, zegt de sectorfederatie Febiac. In 2019 bedroeg die 121,2 gram per kilometer - toen een lichte stijging tegenover 2018 -, tijdens de eerste helft van dit jaar ging het om 112,6 gram per kilometer. De toename ging vooral ten koste van de benzinewagens, die hun marktaandeel van 61,6% naar 56,5% zagen terugvallen.
 1. PREMIUM

  Klopp en Mourinho sneren naar Man City

  Twee trainers zijn niet blij dat het TAS de Europese schorsing van Man City heeft teruggedraaid. Tottenham-trainer José Mourinho haalde hard uit. "Het is een schandalige beslissing. Als City niet schuldig is, dan krijgt het toch geen boete van 10 miljoen euro? Als de club wel schuldig is, moet ze uitgesloten worden. Er is geen middenweg. Dit is een heel vreemde beslissing." Zo goed was The Special One niet op de hoogte: City kreeg een boete omdat ze niet meewerkten aan het onderzoek. Ook Jürgen Klopp, kampioenencoach van Liverpool, heeft zijn bedenkingen: "Het was geen goede dag voor het voetbal. Ik wil er zelf niet te veel bij betrokken raken en ik ken de details in de zaak van Manchester City niet, maar ik vind dat we ons aan de regels van de Financial Fair Play moeten houden." Pep Guardiola was in vorm. Hij verdedigde zijn club vurig: "Het zou prettig zijn als de kritiek zou stoppen." (KTH)
 2. PREMIUM

  Voorzitter Russische atletiekfe­de­ra­tie stapt op

  Yevgeny Yurchenko houdt het al na enkele maanden voor bekeken bij de Russische atletiekfederatie (RusAF). De 52-jarige zakenman was pas eind februari tot voorzitter verkozen, maar diende gisteren zijn ontslag in. Wellicht komt vicevoorzitter Alexei Plotnikov nu aan het roer. Hij staat voor een erg zware taak. Op 28 en 29 juli vergadert World Athletics over de toekomst van de Russische atletiek. Omdat de RusAF een boete van 4,4 miljoen euro aan World Athletics niet voor 1 juli kon aflossen, zijn er nu ook onder neutrale vlag geen Russen meer welkom op de internationale kampioenschappen. De Russische atletiek en zijn antidopingagentschap Rusada staan al sinds november 2015 op een zijspoor nadat een staatsgeleid dopingsysteem aan het licht kwam. Rusland wist de fraude ook niet consequent aan te pakken en kwam integendeel nog meer in opspraak door manipulatie van vrijgegeven dopingdata en het dwarsbomen van dopingonderzoek. (BF)