Piloot doet verhaal van dodelijke race waarin hij beste vriend verliest: "Zijn vrouw en kinderen verwijten mij niets"

Rik Vanlessen (l.) en Steve Matterne (r.) leerden elkaar kennen op het voetbal van hun zonen en bleken allebei racersbloed te hebben.
rv/Olivier De Wilde Rik Vanlessen (l.) en Steve Matterne (r.) leerden elkaar kennen op het voetbal van hun zonen en bleken allebei racersbloed te hebben.
"Ik had het stuur vast: heeft mijn manoeuvre tot zijn dood geleid? Die vraag spookt door mijn hoofd. Ik heb dat meteen aan de vrouw van Rik laten weten, dat ik ermee zat, maar ze zegt me absoluut niets kwalijk te nemen." Na het overlijden van ondernemer Rik Vanlessen (52) op het Belgische rallykampioenschap afgelopen weekend: het relaas van zijn vriend en piloot Steve Matterne (40).

Het ongeval gebeurde zaterdag rond 15u bij de afsluiter van het Belgische rallykampioenschap, de Condroz Rally in Ben-Ahin (Hoei). Tijdens de zesde klassementsrit raakte piloot Steve Matterne met zijn Skoda Fabia R5 van de weg en belandde twee meter lager in volle vaart tegen een elektriciteitspaal, aan de kant waar copiloot Rik Vanlessen zat. De 52-jarige ondernemer - baas van een eigen transportbedrijf - werd nog gereanimeerd, maar die minutenlange inspanning mocht niet baten. Piloot Matterne raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Het was het eerste dodelijke ongeluk in het BK rally sinds de editie van Bocholt in 2012. En zeggen dat het allemaal zo goed begonnen was. 

Rik Vanlessen (l.) en Steve Matterne (r.) leerden elkaar kennen op het voetbal van hun zonen en bleken allebei racersbloed te hebben.
RV Rik Vanlessen (l.) en Steve Matterne (r.) leerden elkaar kennen op het voetbal van hun zonen en bleken allebei racersbloed te hebben.

Je hebt 22% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Van Snick

  Veel sterkte aan de familie, maar dat is de prijs die je betaald als je dit soort sport beoefend en risico's neemt, kijk naar wijlen Ayrton Senna.

 • Marc Van Hoof

  Veel sterkte aan de ganse autosport familie.

 • stefan steegen

  Is nu eenmaal een erg risicovolle sport. RIP

 • Els Put

  In dit geval zijn er alleen maar slachtoffers. Veel sterkte aan alle betrokken partijen en zeker ook aan de chauffeur die geen schuld treft maar dit zich wel zijn leven lang zal afvragen.

 • Nathan Passage

  Rip