Exclusief voor abonnees

Pieter De Crem in 'zijn' Aalter: "Hier is CD&V nog een volkspartij"

STEM2018 | RONDE VAN VLAANDEREN langs 9 markante gemeenten

Vanop 40 meter hoogte in het reuzenrad toont De Crem zijn realisaties.
Joel Hoylaerts / Photonews Vanop 40 meter hoogte in het reuzenrad toont De Crem zijn realisaties.
Geen zwarte vlaggen, geen petitie, geen onafhankelijkheidslijst. In het Meetjesland veroorzaakt de fusie tussen Aalter en Knesselare geen rimpeling in het water van het kanaal Gent-Brugge. "Het is de logica zelve. Als er tegen 2024 geen grotere fusiegolf komt in Vlaanderen, zal het daarna van moeten zijn", zegt titelvoerend burgemeester Pieter De Crem (CD&V) terwijl hij prinsheerlijk over zijn grootste aanwinst glijdt: het militair vliegveld van Ursel.

Septemberkermis in Aalter. Onder aanvoering van de fanfare blazen de lokale hoogwaardigheidsbekleders verzamelen. Het regent oude wijven en dus moet de plechtige opening van de foor een beetje in mineur onder het afdak van Hotel Orchidee gebeuren. "Ja jongens, wat een weertje, hé. Maar als klarinettist weet ik dat houtblazers nu eenmaal niet nat mogen worden." Pieter De Crem (56) houdt er als enige de stemming in. Officieel bekleedt hij al sinds hij 10 jaar geleden tot de federale regering toetrad geen uitvoerend mandaat meer in de gemeente. Maar toch draait alles rond hem. Zo zijn ze dat gewoon in Aalter, waar de sjerp al sinds 1959 in handen van een De Crem is. Patrick Hoste (CD&V), sinds 2008 plaatsvervangend burgemeester, laat de echte patron de show stelen.

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mathieu Hantson

  Dat is gemakkelijk, er zijn nog bijna geen allochtonen!!

 • Ronald Van Beneden

  Door zijn conservatieve opvattingen verliest hij wel een nationale stem.

 • freddie van aert

  samen met nva tot nooit meer

 • Frank De Belie

  Nog één van de enigste rechtse tjeven die overblijft in een vakbondspartij.

 • Bernd Vaes

  De oppergod van Aalter, de alleenheerser van Aalter, de dienstverlener van Aalter zolang men zijn goesting doet. Hoelang blijft hij nog aan de macht daar?