Exclusief voor abonnees

Pieter De Crem (56) terug van bijna weggeweest: "Breken met de partij? Maar nee. Ik ben een oer-CD&V'er"

Nu minister, straks lijsttrekker: Pieter De Crem (56) is terug van bijna weggeweest

Pieter De Crem is met verhuisdozen in de weer. Tot er een nieuwe regering is, opereert hij vanuit de statige Wetstraat 2. De portretten van koning Filip en koningin Mathilde wachten op een plekje aan de muur - dat was hen onder de vorige minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA), niet gegund.
Jan De Meuleneir/Photo News Pieter De Crem is met verhuisdozen in de weer. Tot er een nieuwe regering is, opereert hij vanuit de statige Wetstraat 2. De portretten van koning Filip en koningin Mathilde wachten op een plekje aan de muur - dat was hen onder de vorige minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA), niet gegund.
Nooit meer minister zou hij worden en nooit meer de lijst trekken. Hij zwoer zichzelf terug te trekken in Aalter, miskend en misnoegd over de linkse lijn van zijn partij. Maar kijk, Pieter De Crem (56) is terug van bijna weggeweest. Terwijl hij op het punt stond om met Brussel te breken, toch? "Maar nee. Ik ben een oer-CD&V'er." Voor wie daaraan mocht twijfelen: lees vooral voort.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.