Exclusief voor abonnees

Pieter De Crem (56) terug van bijna weggeweest: "Breken met de partij? Maar nee. Ik ben een oer-CD&V'er"

Nu minister, straks lijsttrekker: Pieter De Crem (56) is terug van bijna weggeweest

Pieter De Crem is met verhuisdozen in de weer. Tot er een nieuwe regering is, opereert hij vanuit de statige Wetstraat 2. De portretten van koning Filip en koningin Mathilde wachten op een plekje aan de muur - dat was hen onder de vorige minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA), niet gegund.
Jan De Meuleneir/Photo News Pieter De Crem is met verhuisdozen in de weer. Tot er een nieuwe regering is, opereert hij vanuit de statige Wetstraat 2. De portretten van koning Filip en koningin Mathilde wachten op een plekje aan de muur - dat was hen onder de vorige minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA), niet gegund.
Nooit meer minister zou hij worden en nooit meer de lijst trekken. Hij zwoer zichzelf terug te trekken in Aalter, miskend en misnoegd over de linkse lijn van zijn partij. Maar kijk, Pieter De Crem (56) is terug van bijna weggeweest. Terwijl hij op het punt stond om met Brussel te breken, toch? "Maar nee. Ik ben een oer-CD&V'er." Voor wie daaraan mocht twijfelen: lees vooral voort.

Je hebt 4% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.