Exclusief voor abonnees

Philippe Heylen (23) is de jongste sterrenchef ooit

Philippe Heylen en zijn vriendin Maxine De Schrijver. Hij runt de keuken, zij doet de zaal. " We hebben het erop gewaagd en blijkbaar met succes."
Wannes Nimmegeers Philippe Heylen en zijn vriendin Maxine De Schrijver. Hij runt de keuken, zij doet de zaal. " We hebben het erop gewaagd en blijkbaar met succes."
23 pas, en al sterrenchef. Het maakt van Philippe Heylen de jongste chef ooit die in ons land van Michelin een ster kreeg. "Het was tijd om op eigen benen te staan. En bovendien: Hertog Jan sloot. Ik moest wel een nieuwe job zoeken."

Ze stonden er maar wat beduusd bij, Philippe Heylen en zijn vriendin Maxine De Schrijver. Op een leeftijd waarop jonge mensen nog zoeken naar hun plek in de wereld, hebben zij de hunne al gevonden: in een sterrenrestaurant. Want dat is hun restaurant Eed in Leuven sinds gisteren. "Ongelooflijk. Onverwacht", glunderde Heylen. Nog geen jaar zijn ze open en daar is al meteen een dúbbele onderscheiding: behalve een ster kreeg Heylen ook de titel van Jonge Chef 2019 van Michelin.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant