Exclusief voor abonnees

Pfaff is messias af

EX-DOELMAN DOEKT GOEDEDOELENFONDS OP

Jean-Marie Pfaff in 2007 met Michiel Vandeweert (toen 8) op de arm. De doelman schonk 2.500 euro uit zijn fonds om een Europese bijeenkomst van progeria- patiëntjes mogelijk te maken.
bob moors Jean-Marie Pfaff in 2007 met Michiel Vandeweert (toen 8) op de arm. De doelman schonk 2.500 euro uit zijn fonds om een Europese bijeenkomst van progeria- patiëntjes mogelijk te maken.
Hij fietste van München naar Brasschaat, liet zijn baard staan tijdens de Dakar-rally en stond hij-weet-niet-meer-hoeveel-keer in de goal, allemaal voor het goede doel. Maar nu is het mooi geweest. Jean-Marie Pfaff (64) trekt de stekker uit zijn fonds. "Ik moet voortaan voor mijn familie zorgen."

Wie denkt dat Jean-Marie Pfaff voortaan z'n kat stuurt naar benefiets, soupers, cheque-uitreikingen en andere nobele evenementen, heeft het verkeerd. Het fonds dat zijn naam droeg, mag dan opgedoekt zijn, de gewezen sterdoelman van Bayern München blijft wel degelijk El Simpático. Alleen: het werd te veel. Jean-Marie wil meer tijd vrijmaken voor echtgenote Carmen (61), dochters Debby (42), Kelly (40) en Lindsey (39) en de zes kleinkinderen.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant