Exclusief voor abonnees

Peuter kan gewoon buitenwandelen bij Tongerse crèche: “Plots zag ik een meisje met knuffel langs steenweg lopen”

Kleine Bailey geraakte uit de crèche en wandelde 200 meter op het fietspad, dat niet afgescheiden is van de steenweg.
Karolien Coenen Kleine Bailey geraakte uit de crèche en wandelde 200 meter op het fietspad, dat niet afgescheiden is van de steenweg.
Kind en Gezin opent een onderzoek naar een Tongerse crèche nadat een 16 maanden oude peuter er kon weglopen. Bailey van Asch wandelde met haar teddybeer 200 meter langs een razend drukke steenweg voor ze werd opgemerkt. "Ze had kunnen verongelukken", aldus haar verbolgen ouders. De crèche wimpelt alle schuld af.

De onbegrijpelijke feiten speelden zich ruim twee weken geleden af op de Hasseltsesteenweg in Tongeren, een weg waar je 70 km per uur mag rijden - een snelheidslimiet die veel chauffeurs echter aan hun laars lappen. "Ik reed van mijn werk naar huis toen ik op het fietspad van de tegenoverliggende rijbaan ineens een peuter zag wandelen", vertelt de Tongerse ooggetuige Mario Goossens. "Het tafereel deed het bloed in mijn aderen stollen, want dat meisje liep daar moederziel alleen langs die drukke steenweg, met een knuffelbeer in haar handen. Ze leek wat in de war, alsof ze zich afvroeg: 'Waar zijn mama en papa?'"

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.