Exclusief voor abonnees

Peuter kan gewoon buitenwandelen bij Tongerse crèche: “Plots zag ik een meisje met knuffel langs steenweg lopen”

Kleine Bailey geraakte uit de crèche en wandelde 200 meter op het fietspad, dat niet afgescheiden is van de steenweg.
Karolien Coenen Kleine Bailey geraakte uit de crèche en wandelde 200 meter op het fietspad, dat niet afgescheiden is van de steenweg.
Kind en Gezin opent een onderzoek naar een Tongerse crèche nadat een 16 maanden oude peuter er kon weglopen. Bailey van Asch wandelde met haar teddybeer 200 meter langs een razend drukke steenweg voor ze werd opgemerkt. "Ze had kunnen verongelukken", aldus haar verbolgen ouders. De crèche wimpelt alle schuld af.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

De onbegrijpelijke feiten speelden zich ruim twee weken geleden af op de Hasseltsesteenweg in Tongeren, een weg waar je 70 km per uur mag rijden - een snelheidslimiet die veel chauffeurs echter aan hun laars lappen. "Ik reed van mijn werk naar huis toen ik op het fietspad van de tegenoverliggende rijbaan ineens een peuter zag wandelen", vertelt de Tongerse ooggetuige Mario Goossens. "Het tafereel deed het bloed in mijn aderen stollen, want dat meisje liep daar moederziel alleen langs die drukke steenweg, met een knuffelbeer in haar handen. Ze leek wat in de war, alsof ze zich afvroeg: 'Waar zijn mama en papa?'"

Je hebt 18% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Zoete

  Het belangrijkste is dat het kindje nog leeft! Elke dag zet iedere vorm van kinderopvang zich in met grote verantwoordelijkheid van andermans kind! Als er iets fout loopt, vallen de ouders aan! Als er thuis iets fout loopt, kan dat aanvaardt worden. Wat als ... een andere onverantwoordelijke ouder de deur nu eens niet heeft geloten zoals het hoort??? Laten we het onderzoek afwachten wat er precies is gebeurd vooraleer iemands leven te ruïneren

 • Frans Peeters

  Als een demente in een rusthuis de straat op komt gaan ze het rusthuis ook niet sluiten of emotionele schade opeisen, advocaten toch

 • MarliesSchoefs

  wim als je dit werk doet mag dit niet gebeuren .Als dit bij de ouders gebeurd zijn het slechte ouders

 • Wim Vanspringel

  Dat men gaat onderzoeken hoe dit is kunnen gebeuren is normaal, maar een zaak voor het gerecht is er toch wel wat over niet? Je zal maar een kinderopvang uitbaten en er is daar een peuter die weet te ontsnappen op een of andere manier. Gelukkig is het goed afgelopen, drukke baan dan had de peuter veel vroeger kunnen opgemerkt worden volgens mij, ik zou er niet van verschieten gezien de egoïstische samenleving dat er nog andere bestuurders de peuter hebben opgemerkt maar zijn door gereden.

 • louis reinquin

  Dit is inderdaad een zware fout. Maar wie heeft de deur opengelaten. En ja, dan nog blijft de crèchehouder in de fout. Maar kan dat aub niet menselijk opgelost worden ipv er direct het gerecht te bij betrekken? Het mensdom is veranderd, maar niet in positieve zin.