Exclusief voor abonnees

Personeelstekort in ouderenzorg was in jaren niet zo groot: "Jonge verplegers werken liever op de spoed"

Geriatrie is voor zorgkundigen minder aantrekkelijk.
Getty Images Geriatrie is voor zorgkundigen minder aantrekkelijk.
Meer dan 100 getuigenissen over wantoestanden in de ouderenzorg stonden zaterdag in uw krant. Het gevolg van een tekort aan personeel? Het aantal openstaande vacatures voor verpleegkundigen lag de voorbije zeven jaar alleszins nooit zo hoog. "In België zorgt 1 verpleger voor 11 patiënten, het Europees gemiddelde is 1 per 8."

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • isabelle christiaens

  Bart Wijsdekkers... Dan is zij toch een specialeke hoor. Ik werk 27 jaar in vaste nacht, geriatrisch opgeleid met alle toeters en bellen. Barema's zijn trouwens overal gelijk. En wij werken ook met hart en ziel, roeien met de riemen die we hebben en zijn er voor ons ouderen.

 • Bart Wijsdekkers

  Logisch de spoed betaalt ook veel meer. Net zoals de afdeling palliatieve zorgen. Het is uiteraard hard werken, maar je verdient ook geld als slijk. Een nichtje van 25 werkt de nachten, 3000 EUR netto als gewone verpleegster. 7 dagen werken, 7 recup. Misschien geld halen van andere zorgberoepen zoals dokters, maar vooral laboranten om verpleging te betalen?

 • Irène Paeps

  Het blijven sterfhuizen waar zo goed als iedereen tegen zijn goesting is, zowel de ouderen als het verplegend personnel ! Blijf er zo lang mogelijk zo ver mogelijk van weg !

 • Van Damme Marleen

  In de zorgsector kan men niet echt staken, "opvordering van personeel"! En de vakbonden stellen ook niets voor, ..de zachte sector weet u wel..?..ik werk 39 jaar.....ik heb het jaar na jaar slechter zien worden, het personeel maakt men monddood, bedreigingen en machtsmisbruik zijn dagelijkse kost... het is voor goede, degelijke maatregelen véél en véél te laat!!!

 • MARC ROTTIERS

  Heb een kleine 30 jaar met bejaarden gewerkt,als verpleegkundige en daarna als verantwoordelijke.Mijn persoonlijke ervaring heeft me geleerd dat tevreden personeel,tevreden bejaarden geeft.Zij geven elkaar de hand.Als men als directie niet zichzelf als belangrijkste vind maar wel de bewoner en de medewerker dan is de kans groot dat er een positieve samenwerking is.Zo de directie,zo het personeel na 5 jaar!Minder gemotiveerde medewerkers moet men als directie verwijderen.Willen en moeten.