Exclusief voor abonnees

Perceptieoorlog woedt in alle hevigheid: drie beschuldigende vingers richting Rousseau

SP.A STUURT KAT, VERGADERING MET 6 PARTIJEN GAAT NIET DOOR

Sp.a-voorman Conner Rousseau.
BELGA Sp.a-voorman Conner Rousseau.
Nu de drie koningen er niet in slaagden om de zes partijen van de Arizonacoalitie samen te brengen, woedt de perceptieoorlog over de schuld voor de moeizame formatie in alle hevigheid. Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) begrijpen niet dat sp.a niet aan tafel wil komen, maar Conner Rousseau ziet evenmin goede wil.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen



Alle artikels uit de krant

40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Een formatiepoging die gewoon een valstrik was. En Conner is er net op tijd niet ingetrapt. Maar de geloowaardigheid en betrouwbaarheid van de drie partijen van de huidige regering is nu lager dan ooit.

 • Gilbert Vermeersch

  Wil hij of wil hij niet. SPa is net zoals OVLD veel te weinig Vlaams (kiezer) denkende. Een stom eigen zinnig denkbeeld. En/of een grote democratische denkfout van die kleine Vlaamse partijtjes. Niet splitsen maar een soort 100% confederatie. Dan is het gedaan met dat dubbel spel waaraan ook groen en PVDA zich 100% schuldig aan maken.

 • bob jansens

  waarom krijgt Rousseau de volle laag? Eenvoudig omdat hij zichzelf enkele weken geleden als witte ridder presenteerde, maar uiteindelijk net hetzelfde doet als al die andere politici...

 • julien de meulder

  waar zijn de rechten van de kiezers ze verlangen dat ze gehoord worden volgens de meerderheid van de partijen die gewonnen hebben waar is de democratie ze worden niet nageleefd en worden niet vervolgd.

 • MICHEL Van Eycken

  De huidige partijen doen niets anders dan met geld gooien , die een nieuwe regering willen vormen willen nog met meer geld gooien , wanneer komt er een partij die wil besparen , snoeien , ambtenaar pensioen verlagen , stempelgeld in tijd beperken en de illegalen het land uitzetten ipv papiertje dat ze het grondgebied moeten verlaten