Pensioenbom van 10 miljard op ontploffen

Rechter beslist wie uitkeringen van zorgpersoneel moet betalen

Minister van Pensioenen Bacquelaine.
BELGA Minister van Pensioenen Bacquelaine.
Ongezien: in Tongeren moet de rechter vandaag beslissen wie de komende 25 jaar de pensioenen van een Limburgse ziekenhuisgroep moet betalen. De zaak heeft een grote precedentwaarde, gezien er een 'pensioenbom' van 10 miljard boven de lokale besturen hangt.

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Achmed Chokri

  Geen nood mensen, er zal altijd pensioen zijn. Wat er is deel je door het aantal trekkenden en dat betaal je uit. Griekenland ging ons voor met 240€ per maand? Maar de Grieken hebben alvast één voordeel, die moeten zich niet echt verwarmen en dat scheelt ook al 100€/maand. Nu, als we in 2019 opnieuw 140.000 mensen binnenlaten, dan zal het vanaf dan 230€/maand zijn....

 • johan vankeirs

  Het word tijd dat deze regeringen vervangen worden.De zakken zijn gevuld en de onze zijn geleegd.Dringend bekwame politici gezocht die hun werk kennen en ten dienste van de gemeenschap staan en niet omgekeerd!

 • rud beernaert

  Feitelijk moet men gans de overheid laten vervolgen wegens wanbeheer van ons land ,en diefstal van overheidsgeld.

 • Edgard Gielis

  en als men zijn klein pensioentje ontvang is er nog eens elke maand bedrijfs voorheffing af en een ziekte bijdragen een solidarietijds bijdragen er af dat maak dat arbeiders een klein pensioen hebben

 • Gino Denil

  Er bestaan geen pensioenfondsen, rudy poelmans. Alle pensioenen komen uit de grote pot van de sociale zekerheid. Die wordt gespijsd door de bijdragen van alle huidige werkenden. En die wordt afgebroken door deze regering met het verlagen van die bijdragen.