Patrick Hattori (45) werkt helft van het jaar met sledehonden in Zweeds Lapland: "Had je geen passie in Zuid-Frankrijk kunnen vinden, vroeg mijn vrouw"

De sledehonden hebben een harde stiel, maar ook voor de mens is de natuur in Lapland onverbiddelijk. Gewoon je handschoen verliezen kan fataal zijn.
Patrick Hattori De sledehonden hebben een harde stiel, maar ook voor de mens is de natuur in Lapland onverbiddelijk. Gewoon je handschoen verliezen kan fataal zijn.
Al bij zijn eerste reis, in 1999, was Patrick Hattori (45) verkocht: nooit had hij zoiets moois gezien als Zweeds Lapland. Het duurde nog bijna twintig jaar voor hij zijn droom achterna joeg en er ook effectief ging wónen. Of toch halftijds. Zes maanden per jaar is Patrick fotograaf in Mechelen, de andere zes werkt hij met sledehonden, 150 kilometer ten noorden van de poolcirkel. "Liever kurkdroog en -20 dan smeltende sneeuw en -2."

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerd Peeters

    En die vrouw is er mee akkoord om een half jaar haar man niet te zien? Dat zal dan wel een goed huwelijk zijn.

  • Natacha Verpoort

    schitterend en ik zou het ook doen maar dan in Canada voor de rest van mijn leven!