Exclusief voor abonnees

Parlement van zittende zaken: nog altijd geen akkoord over wie waar plaatsje krijgt

Bij de huidige verdeling zitten een aantal verweesde N-VA'ers bij het Vlaams Belang in het vak. Beeld uit de krant van 16 juli van dit jaar.
Belga/HLN Bij de huidige verdeling zitten een aantal verweesde N-VA'ers bij het Vlaams Belang in het vak. Beeld uit de krant van 16 juli van dit jaar.
De zoveelste poging om een akkoord te vinden over de plaatsverdeling in het Vlaams Parlement is alweer op niets uitgedraaid. N-VA wil niet dat haar fractie in tweeën wordt gesplitst door een gangpad, maar CD&V wil haar plekje in het midden niet kwijt.

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

83 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy De Coninck

  Voor die kinderachtige streken betalen wij hen. Nog geen plaatsje wil zeggen dat ze al 5 maanden ook niet werken. Niet kunnen werken omdat ze geen stoeltje hebben is in de privé gelijk aan technisch werkloos. Ze zullen rap op hun stoeltje gaan zitten. Vlaanderen denk toch eens na de volgende verkiezingen. Wij zorgen ervoor dat zij kunnen profiteren op onze kap.

 • Lilianne Van Neylen

  Arm Vlaanderen, door wandaden van dure politici die zich gedragen als kleuters zal er nog meer geld bij de bevolking (de enigen die nog werken in dit land) moeten gehaald worden om hun fratsen te betalen. Zwaar verloren bij wat een democratische verkiezing heette, maar ondertussen veto stellen voor een belachelijke zitplaats! Met die partijen gaan wij de toekomst in! God behoede ons!

 • Diane Bernaerts

  En die worden nu al 5 maanden betaald om niets te doen! Waarom hen niet technisch werkloos verklaren en een uitkering geven zolang er geen regering en dus geen werk is? Zo gaat het er in bedrijven toch ook aan toe?

 • Jan Roesems

  Waarom ruzie maken de helft van de tijd zijn de helft van de zitjes vrij! De grootste partij centraal en CD&V , "waar zijn die staatsmannen waar jullie zo graag naar verwijzen"? Eens ruziemakers altijd ruziemakers vrees ik.

 • marc Deglin

  allemaal ontslaan : werkweigering.