Exclusief voor abonnees

Paramilitairen staan klaar voor Hongkong, maar China aarzelt

DEMONSTRANTEN LEGGEN LUCHTHAVEN LAM IN HONGKONG

Gisteren werden alle vluchten afgelast omdat duizenden de luchthaven bezetten. Ze hadden affiches bij, met foto's die tonen “hoe een politiemacht het volk van Hongkong probeert te vermoorden”.
AFP Gisteren werden alle vluchten afgelast omdat duizenden de luchthaven bezetten. Ze hadden affiches bij, met foto's die tonen “hoe een politiemacht het volk van Hongkong probeert te vermoorden”.
Negen weken zijn de demonstraties in Hongkong al aan de gang. De machthebbers hadden gehoopt dat het protest stilletjes zou uitdoven, maar daar lijkt het allerminst op. Gisteren moesten zelfs alle vluchten geannuleerd worden op de internationale luchthaven, omdat die werd bezet door 5.000 actievoerders. China staat klaar om militair in te grijpen, maar aarzelt.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • John Ulmer

  Moest niet Trump maar bv Obama aan het roer staan van de VS, was China Hong Kong al aan het schoonvegen... Maar ze weten niet hoe Trump zal reageren en dat doet hen twijfelen.

 • Jack Hoeben

  China kan zich dit niet permitteren!

 • Jos Huibers

  Europa noemt dat een binnenlandse aangelegenheid en gaat het geweld dat gebruikt zal worden goed praten, niet waar Mhr. Timmermans?

 • paul van de velde

  De mensen van Hongkong dat is nog al eens wat anders dan die sukkels van Belgie hier.

 • André Van der Poorten

  De chinezen zullen ongetwijfeld toeslaan en een stok om de hond te slaan is rap gevonden en de wereld zal toekijken , verwonderd zijn en zwijgen !!!