Paradepaardje van Boeing: niks mis mee. Maar niemand durft er nog mee vliegen

Tui
Wat is er nu mis met de Boeing 737 MAX-8? Officieel nog altijd niets. Toch sloot Europa gisteravond het luchtruim voor het toestel, nadat China, Australië en tientallen andere landen hetzelfde hadden gedaan. De Belgische luchtvaartmaatschappij TUI fly moet puzzelen nu vier toestellen aan de grond blijven, maar belooft dat klanten er niets van merken.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fred Fourgon

  @Brigitte Coussement: ?? Met "waarschijnlijk" en met mysterieuze prietpraat lost men geen complexe problemen op, als er hier al sprake van technische oorzaken zou zijn. Loop nu toch eens niet vooruit op de deskundigen.

 • Lilly Daems

  Inge Beullens - Ook al schakel je naar manueel het systeem dat voor de piloten nog niet zo onder de knie is BLIJFT werken (ook 100% maneel )

 • Brigitte Coussement

  Correct Inge, maar geen tijd hiervoor meer op 1000 ft AGL

 • Jos Denis

  Wel kort door de bocht om te beweren dat er niets mis mee is.

 • Brigitte Coussement

  Het is simpel, de nieuwe grotere motoren pasten niet goed op het concept 737, ze kwamen te laag bij de grond, door ze hoger te plaatsen werden de stall karakteristieken gevaarlijker. Door de hoge druk om het toestel op de markt te brengen was er niet veel tijd meer om aan te passen, de snelste oplossing was een computersysteem toevoegen die dit gevaarlijke punt kon bekampen. Waarschijnlijk kon dit systeem ook optreden in situaties waar het helemaal niet mocht werken, met het gekende gevolg...