Louis Clincke krijgt van zijn vrouw Lien een klinkende zoen op het podium van het WK paracycling, vorige zomer.
Volledig scherm
PREMIUM
Louis Clincke krijgt van zijn vrouw Lien een klinkende zoen op het podium van het WK paracycling, vorige zomer. © RV

Paracyclist werd invalide na crash. Nu is hij 1 km verder opnieuw aangereden: "Wéér ik"

Sinds een zwaar motorongeval in 2013 is hij invalide, maar het leven lachte Louis Clincke vorig jaar weer toe. De Oost-Vlaming trouwde met de vrouw van zijn leven en behaalde brons op het WK paracycling. Maar vorige week werd de atleet opnieuw aangereden, op amper 1 kilometer van de plek van de vorige crash. "'Wéér ik', dacht ik meteen. Nu kan ik opnieuw beginnen te revalideren."

 1. PREMIUM

  Financiën roept 200.000 Belgen naar kantoor

  Via de bruine enveloppe moest ze uiterlijk op 30 juni binnen zijn, maar morgen is het de laatste dag waarop de belastingaangifte via Tax-on-web kan worden ingediend. Financiën vreest dat tot 200.000 landgenoten dat door gebrek aan een helpende hand van een belastingambtenaar - corona, weet u wel - niet of te laat zullen doen. Zij zullen in het najaar uitzonderlijk - voor een allerlaatste kans - naar het belastingkantoor worden geroepen. Wie vorig aanslagjaar géén hulp vroeg, geniet géén uitstel.
 2. Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”
  PREMIUM
  Muziek

  Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”

  “Ik speel sneller een traag nummer, want als je de polonaise gaat spelen, dan zweep je de mensen op en hebben ze meer zin om te dansen.” Vlaamse artiesten zien in deze coronatijden hun job veranderen. Ze willen zoveel mogelijk sfeer maken, maar afgelopen weekend werd nog een optreden van Gene Thomas stilgelegd omdat de feestvierders massaal begonnen samen te troepen rond hem. De volumeknop naar beneden draaien, de keuze van de nummers aanpassen, van het podium stappen,... Wij vroegen aan onder andere Laura Lynn, Pat Krimson, Sergio en Guy Swinnen hoe zij proberen te voorkomen dat hun optredens uit de hand lopen.