Ann De Bisschop veranderde haar oude kantoor in een junglekamer: om de creativiteit te masseren, liggen er grasmatten en hangt er een schommel.
Volledig scherm
PREMIUM
Ann De Bisschop veranderde haar oude kantoor in een junglekamer: om de creativiteit te masseren, liggen er grasmatten en hangt er een schommel. © Joel Hoylaerts - Photo News

"Overwerken staat gelijk aan goed werken? Vergéét dat"

Moeten er nog handleidingen tegen de burn-out zijn? Zelfs Ann De Bisschop (50) twijfelt daaraan, en toch schreef ze er één. Als welzijnsdirecteur van Medialaan waakt ze over de fysieke en mentale toestand van haar medewerkers. Met yoga, fruit en fitbits. "Maar als de werkcultuur niet snor zit, zijn dat pleisters op de wonde. Wij moeten ons brein wat meer rust gunnen, en leiders moeten leren luisteren."

 1. Lage tewerkstelling onder migranten is niet enkel kwestie van discriminatie
  PREMIUM

  Lage tewerkstel­ling onder migranten is niet enkel kwestie van discrimina­tie

  'Komt de lage tewerkstelling onder migranten alleen door discriminatie? Er zijn de voorbije jaren door de krapte op de arbeidsmarkt toch voldoende banen bijgekomen voor deze mensen?' Het zijn vragen die Stijn Baert heeft ontvangen na een eerder artikel in deze krant over discriminatie bij sollicitanten. De arbeidseconoom stelt vast dat ondanks de goede conjunctuur migranten van buiten de EU veelal buiten de arbeidsmarkt bleven.
 1. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den

 2. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun