Tim Surma, pedagoog verbonden aan de Thomas More-hogeschool.
Volledig scherm
PREMIUM
Tim Surma, pedagoog verbonden aan de Thomas More-hogeschool. © Thomas More

“Overrompel kinderen nu niet met huiswerk”: onderwijsexpert wil dat scholen even op de rem gaan staan

Onderwijsonderzoeker Tim Surma (Thomas More-hogeschool) roept scholen op om leerlingen nu niet te overrompelen met huiswerk of online lessen. "De wereld zal niet vergaan als er het volgende uur geen taak in de inbox van een leerling zit."

23 reacties

 • Gregoor Vogels

  2 jaar geleden
  Onderwijsexpert? Wij hebben nogal wat experten in ons land... of mensen die zich graag expert noemen. Mensen die dagdagelijks tussen de kinderen staan, dat zijn de experten, niet de kinderpsychiaters, de kindercommissarissen, de inspecteurs,... Het is nu geen vakantie. De kinderen weten dat. Ze hebben vakantie genoeg. Beter zou zijn om de grote vakantie in te korten want er zal leerachterstand zijn. Ik vermoed dat de expert... meer met de volwassenen rekening gehouden heeft dan met de kinderen
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Er zijn tegenwoordig toch mogelijkheden genoeg om online les te geven volgens een normaal schooldagritme?
 • HEIDY VERLEYEN

  2 jaar geleden
  Hou rekening met studenten aub! Het is voor hen ook moeilijk en mentaal is dit voor hen ook heel zwaar, heel die onzekerheid over examens, hun schooljaar enz. Met die online lessen hebben ze gewoon geen minuut meer vrij. OK, het kan niet anders maar het moet ook niet de spuigaten uit lopen!
 • Andy Van de velde

  2 jaar geleden
  Wat gaan ze doen? Mijn kinderen hun jaar laten overdoen omdat ze niet alles kunnen afwerken? Komaan laat me niet lachen! Ik mag al blij zijn dat mijn internet alles trekt! Of het is gedaan met digitaal les!
 • oscar zwart

  2 jaar geleden
  kinderen zijn van nature flexibel om zich aan te passen.in deze kwestie gaat dat nooit lukken als er iets aan het normale verloop van een lopend schooljaar verandert.laat alles zoals het normaal werkt. zelfde vakantie periodes en zeker niet inkorten want dan ontwricht je juist het systeem.de economie is nu al ontwricht,die bestaat bij de gratie van wij,mensen,die ook de tijd moeten krijgen om deze crisis te verwerken,fysiologisch zal dat lukken,geestelijk en mentaal is een ander paar mouwen.