Een kaarsje branden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kaarsje branden. © Thinkstock

Overlijden is meer dan emotioneel verlies: helft gezinnen in armoede als kostwinner sterft

In ons land riskeert meer dan de helft van de gezinnen financiële problemen als één van de kostwinners plots overlijdt. Dat blijkt uit cijfers van levensverzekeraar NN, die iedereen dan ook aanraadt een overlijdensverzekering te nemen. Volgens de beroepsvereniging heeft het echter weinig zin zo'n verzekering 'in het wilde weg' af te sluiten.

6 reacties

 • paul van gele

  4 jaar geleden
  Erfenisrechten is zuiverste diefstal en oplichting die er bestaat. Betalen op eigen zweet en arbeid van jou spaarcenten voor je voorziening van je oude dag.
 • wim rooyakkers

  4 jaar geleden
  Het is niet alleen als de kostwinner weg valt.veel huishoudens zijn op tweeverdieners gebaseerd,dus wie er ook wegvalt .het is dan roeien met de riemen die we hebben.
 • Andy De Schieter

  4 jaar geleden
  Als de partner sterft, wordt zelfs je eigen rekening geblokkeerd. Dan kan je zelfs betalen op je eigen gespaarde geld.
 • Erwin VD

  4 jaar geleden
  En die verarming is er enkel omdat onze politici er niet in (willen) slagen om erfeniskosten van levende partner en fiscaliteit gewoon af te schaffen. Nu moeten de weduwe(-s; -naars) extra belasting betalen omdat ze single geworden zijn en nog erger is dat ze op hun eigen verworven kapitaal en vastgoed nog erfenisrechten moeten betalen aan de fiscus. Dit op dingen waarvoor ze al eens betaald hebben.
 • MINNE FREDDY

  4 jaar geleden
  hoeveel verzekeringen moet men nog aangaan in zijn leven buiten de verplichte verzekeringen die al zoveel geld kosten in een jaar