Exclusief voor abonnees

Overlever ongeval ijvert bij politiek voor veiliger verkeer: “Te veel mensen kunnen het niet meer navertellen, dus vecht ik voor hen”

OVERLEVER ONGEVAL IJVERT BIJ POLITIEK VOOR VEILIGER VERKEER

Joeri Verbeeck (22) verloor een arm bij een ongeval en werd al 30 keer geopereerd. "Politici lieten al te veel tijd verloren gaan voor de verkeersveiligheid. Een grote mond, maar kleine handjes om iets te doen."
VTM Nieuws Joeri Verbeeck (22) verloor een arm bij een ongeval en werd al 30 keer geopereerd. "Politici lieten al te veel tijd verloren gaan voor de verkeersveiligheid. Een grote mond, maar kleine handjes om iets te doen."
Hij is getekend voor het leven sinds hij vijf jaar geleden nipt een dodehoekongeval overleefde in Kuurne. Maar Joeri Verbeeck (22) werd naast een overlever vooral een strijder: hij ijvert bij de politiek voor meer verkeersveiligheid."Dat is nu mijn missie. Voor de mensen die het niét meer kunnen navertellen."

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Toon Schouteden

  Als een gemotoriseerd weggebruiker aan een kruispunt met lichten rechtsaf wil slaan en moet wachten op "groen", zouden de andere weggebruikers langs de rechterkant verboden moeten worden om "voorbij te steken". Het is door dit ondoordacht "inhalen" dat menig gebruiker van een fietspad of -suggestiestrook in de dode hoek terecht komt.

 • Jos Du Lion

  Spijtig voor de jongen. Politiekers doen er niets aan maar wij zijn veel te braaf. Hopelijk komt het goed voor hem

 • Johan Vervaeck

  Mooi initiatief Joeri! Vooral hartverwarmend dat je je wil inzetten voor jou medemens en hem helpen beschermen. Voorkomen dat jou medemens niet moet meemaken wat jij hebt meegemaakt en waar jij tot het einde van je leven zal moeten leren mee leven. Proficiat man, je geniet al mijn bewondering! Een voorbeeld ben je, voor iedereen.

 • Fernando Bourgy

  In België moeten er eerst duizenden doden vallen, eer er eindelijk iets gebeurd . Groot gelijk jongen u hebt onze steun