Exclusief voor abonnees

Ouders willen kinderen gezond eten meegeven, maar er is niks mis met de
klassieke brooddoos

Meer dan de helft van de ouders (57%) zou de brooddoos van zijn of haar kind gezonder willen vullen. Ook 36% van de kinderen wil 's middags een gezondere lunch. Toch treffen leerkrachten nauwelijks groenten of fruit aan in de refter.
Thinkstock Meer dan de helft van de ouders (57%) zou de brooddoos van zijn of haar kind gezonder willen vullen. Ook 36% van de kinderen wil 's middags een gezondere lunch. Toch treffen leerkrachten nauwelijks groenten of fruit aan in de refter.
Ondanks onze goede voornemens eet zoon of dochter deze middag op school geen volkorenwrap of havermoutmuffin, maar gewoon een boterham met kaas of zelfs eentje met choco. "Met een klassiek gevulde brooddoos is niets mis", stelt Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA.

Meer dan de helft van de ouders (57%) zou de brooddoos van zijn of haar kind gezonder willen vullen. Ook 36% van de kinderen wil 's middags een gezondere lunch. Toch treffen leerkrachten nauwelijks groenten of fruit aan in de refter. Dat blijkt uit onderzoek van iVox in opdracht van Lidl bij 1.000 Belgische ouders en kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Hummus en groenten

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bram De Spriet

  Alles is opvoeding mijn kids 3 en 5 krijgen elke dag brooddoos met 2 boterhammen . En bakje kerstomaten en kommkommer of rode paprika of wortels . Ze smeken hierom . Van kleins af aan steeds verl fruit en groenten . Zij smullen hiervan . En savobds in de zetel “ papa mogen we nog kerstomatjes eten ? Tuurlijk “

 • jacqueline bax

  Ik vind het er vet over dat gezanik over wat er in de brooddoos gaat. Mijn dochtertje lust geen water en drinkt dus op school alle dagen te weinig met problemen met stoelgang en blaasontsteking. Ons oudere kids altijd vanalles meegegeven in de doos omdat dat toen nog mocht en die zijn niks te dik niks te lastig. Is gewoon gezever allemaal

 • Heidi Werbrouck

  Zelfgebakken brood met gevarieerd beleg, tomaatjes en stukjes wortel. Want al die moderne superfoods lusten kinderen niet. Hoeveel van die moderne ouders zouden beseffen hoeveel zakgeld opgaat aan een hamburger na school, of een zak chips om dr honger te stillen omdat ze hun moderne lunch in de vuilbak kieperden?

 • PIETER ROGIERS

  Voeding begint een religie te worden, vanwaar komt die obsessie toch?

 • Alex Wellens

  Wat is “gezond” ik denk dat 90% van de ouders op de klassieke brooddoos groot gebracht is