Tim heeft nog tot kerstavond plek in een instelling, maar daarna is het weer zoeken.
Volledig scherm
PREMIUM
Tim heeft nog tot kerstavond plek in een instelling, maar daarna is het weer zoeken. © Wannes Nimmegeers

Ouders vinden nergens gehoor voor autistische Tim (13): "Ons kind heeft pijn. Daarom valt hij aan"

"Wie helpt onze zoon van zijn pijn af? Zodat hij terug naar huis kan komen, naar zijn mama en papa." Het is de noodkreet van de radeloze ouders van Tim, een 13-jarige autistische jongen met een mentale beperking, die al vier maanden ondraaglijke pijnen lijdt en daar bij momenten zo agressief van wordt dat hij niet meer thuis kán blijven. "Geen enkel ziekenhuis wil onderzoeken waar zijn pijn vandaan komt, we hollen van de ene crisisopvang naar de andere en hebben Tim nu zelfs moeten laten colloqueren."

8 reacties

 • gerarda J

  2 jaar geleden
  En dan te weten dat er zo'n goede hulpmiddelen bestaan, maar de toegang er naartoe is verboden of te moeilijk of te duur.
 • Vince Janssens

  2 jaar geleden
  Ik heb vanaf mijn pubertijd clusterhoofdpijnen gehad die ook mijn spraakvaardigheden beïnvloedden. Ook had ik stemmingswisselingen met woede uitbarstingen. Ik kwam hierdoor in de problemen met het gerecht maar na de juiste dokter te hebben gevonden ben ik medische cannabis beginnen te gebruiken. De problemen zijn NIET weg, WEL beheersbaar en zeer leefbaar geworden. Maar het C-woord is nog steeds een bijzonder groot taboe in dit land.
 • Koen Claus

  2 jaar geleden
  Clusterhoofdpijn ???
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Vanaf het ogenblik dat je kind psychische problemen heeft, loop je tegen een muur. Zelfs al zoek je actief naar een oplossing, het is een hele lijdensweg. Nadia: ik heb ook willen thuisblijven voor mijn kind, maar dat wil dan zeggen dat je je huis mag verkopen en met je kinderen in een appartement mag trekken, want een huurhuis is gemiddeld nog duurder dan ons oud kot waar we met voor moeten blijven werken.
 • Rik Wouters

  2 jaar geleden
  190cm, 90 kg en valt eigen moeder aan. Durft u zo iemand aan ? Veroordeel dan ook de zorgkundigen niet
 1. PREMIUM

  Zestiger eist via kort geding tests op antistof­fen in apotheken

  Een zestiger heeft gisteren een kort geding aangespannen voor de Franstalige Brusselse rechtbank van eerste aanleg om te eisen dat serologische tests beschikbaar komen in Belgische apotheken. Dat meldt de advocaat van de man, Philippe Vanlangendonck. Een serologische test gaat na of er antistoffen tegen het coronavirus in het bloed aanwezig zijn. Het kort geding wordt gepleit op 23 juli. De zestiger heeft zowel de federale regering als het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) gedagvaard. Het FAGG verbood de verkoop van de tests einde maart voor zes maanden om te vermijden dat negatieve resultaten fout zouden worden geïnterpreteerd. "In Frankrijk zijn deze snelle tests vanaf vandaag wel beschikbaar in de apotheek", zegt Vanlangendonck. "Belgische bedrijven maken die tests. Mijn cliënt, een risicopatiënt, wil er toegang tot hebben, zonder dagenlang te moeten wachten op de resultaten."
 1. Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank
  Play
  Da's Liefde

  Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank

 2. Maria (86) heeft Britse coronavariant maar is niet ziek
  Play

  Maria (86) heeft Britse coronavari­ant maar is niet ziek