Marieke Vervoort met professor Wim Distelmans en haar sportmeter Lieve Bullens.
Volledig scherm
PREMIUM
Marieke Vervoort met professor Wim Distelmans en haar sportmeter Lieve Bullens. © Marc Colpaert / Eddy Peeters

Ouders, sportmeter en dokter bleven bij Marieke in haar laatste uren: “Dankbaarheid was het belangrijkste woord in haar laatste woorden”

"Ze is gegaan op haar Mariekes: met een Dafalganneke in de hand." En een Dafalganneke was in het geval van voormalig rolstoelatlete Marieke Vervoort (40) uiteraard een glas bubbels. De intimi die haar dinsdagavond bijstonden toen ze thuis in Diest euthanasie kreeg - haar lieve ouders Odette en Jos, haar sportmeter Lieve en professor Wim Distelmans - blikken hier terug op de laatste, serene momenten en haar leven. "Dankbaarheid was het belangrijkste woord in haar laatste woorden."

15 reacties

 • Roger Poot

  1 jaar geleden
  Een moedige vrouw. Heb er altijd heel veel bewondering voor gehad. Haar kracht, haar liefde voor het leven, voor haar dieren. Je hebt je rust nu Wielemie en je zal altijd een voorbeeld blijven.
 • Cecarine De Smet

  1 jaar geleden
  Freddie Heremans@ ik ben van dezelfde mening toegedaan. En ik weet als geen welke pijnen deze ziekte meebrengt.
 • Marc Grootaerdt

  1 jaar geleden
  Marieke, ik heb je foto met je mooie lach aan mijn muur gehangen. Als ik het eens mocht moeilijk hebben, dan zal ik naar je foto kijkenen mijn pijnen relativeren. Rust zacht voorbeeld van zovelen.
 • Freddie Heremans

  1 jaar geleden
  Eva Vandenbon, ik wist dat er zouden zijn die mij een onmens vinden. Ik bewonder Mieke voor wat ze heeft gepresteert, al haar tekortkomingen in acht genomen. Maar wat ik aanklaag is de sensatie rond haar overlijden. Wat een verschil met de wijze waarop de toegepaste euthanasie bij andere bekende mensen in de media werd verslagen. In alle intimiteit dus.
 • Lut Beine

  1 jaar geleden
  Lut Beine Ik heb het programma bekeken dat opnieuw werd uitgezonden en dat was zo te zien al van 2014. Ze heeft nog 5 jaar geleefd in helse pijnen. In haar plaats had ik waarschijnlijk al 5 jaar eerder gekozen voor euthanasie. Heel veel respect voor Willemie.
 1. Leger start intern onderzoek naar wantoestanden in Marche-les-Dames
  PREMIUM

  Leger start intern onderzoek naar wantoestan­den in Mar­che-les-Da­mes

  "We tolereren geen wantoestanden", zegt de nieuwe legerbaas Michel Hofman over de incidenten in het trainingscentrum voor paracommando's in Marche-les-Dames die 'De Morgen' vorige week onthulde. "Niet gisteren, niet vandaag en zeker niet morgen." In samenspraak met minister van Defensie Philippe Goffin (MR) startte hij eenintern onderzoek op. "We gaan ons niet verstoppen achter de juridische procedures die lopen. Het intern onderzoek moet de feiten blootleggen en aantonen welke lessen we kunnen trekken", zei Hofman tijdens zijn eerste optreden in het parlement. Sinds vrijdag leidt hij het leger. 'De Morgen' onthulde op basis van getuigenissen en documenten hoe rekruten in Marche-les-Dames al jarenlang regelmatig mishandeld worden door hun eigen onderrichters. Het gaat van ongeoorloofde opdrachten tot brutaal geweld. In 2016 werden bijvoorbeeld drie rekruten in elkaar geslagen door hun instructeurs tijdens een oefening. Oppositiepartij sp.a dringt aan op een extern onderzoek. (DM)
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken