Exclusief voor abonnees

Ouders, sportmeter en dokter bleven bij Marieke in haar laatste uren: “Dankbaarheid was het belangrijkste woord in haar laatste woorden”

Marieke Vervoort met professor Wim Distelmans en haar sportmeter Lieve Bullens.
Marc Colpaert / Eddy Peeters Marieke Vervoort met professor Wim Distelmans en haar sportmeter Lieve Bullens.
"Ze is gegaan op haar Mariekes: met een Dafalganneke in de hand." En een Dafalganneke was in het geval van voormalig rolstoelatlete Marieke Vervoort (40) uiteraard een glas bubbels. De intimi die haar dinsdagavond bijstonden toen ze thuis in Diest euthanasie kreeg - haar lieve ouders Odette en Jos, haar sportmeter Lieve en professor Wim Distelmans - blikken hier terug op de laatste, serene momenten en haar leven. "Dankbaarheid was het belangrijkste woord in haar laatste woorden."

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Poot

  Een moedige vrouw. Heb er altijd heel veel bewondering voor gehad. Haar kracht, haar liefde voor het leven, voor haar dieren. Je hebt je rust nu Wielemie en je zal altijd een voorbeeld blijven.

 • Cecarine De Smet

  Freddie Heremans@ ik ben van dezelfde mening toegedaan. En ik weet als geen welke pijnen deze ziekte meebrengt.

 • Marc Grootaerdt

  Marieke, ik heb je foto met je mooie lach aan mijn muur gehangen. Als ik het eens mocht moeilijk hebben, dan zal ik naar je foto kijkenen mijn pijnen relativeren. Rust zacht voorbeeld van zovelen.

 • Freddie Heremans

  Eva Vandenbon, ik wist dat er zouden zijn die mij een onmens vinden. Ik bewonder Mieke voor wat ze heeft gepresteert, al haar tekortkomingen in acht genomen. Maar wat ik aanklaag is de sensatie rond haar overlijden. Wat een verschil met de wijze waarop de toegepaste euthanasie bij andere bekende mensen in de media werd verslagen. In alle intimiteit dus.

 • Lut Beine

  Lut Beine Ik heb het programma bekeken dat opnieuw werd uitgezonden en dat was zo te zien al van 2014. Ze heeft nog 5 jaar geleefd in helse pijnen. In haar plaats had ik waarschijnlijk al 5 jaar eerder gekozen voor euthanasie. Heel veel respect voor Willemie.