Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ouderen en armen in de kou: "Wie niet online kan bankieren, is nieuwe analfabeet"

BNP Paribas Fortis is lang niet de enige bank die massaal filialen sluit. Tussen 2015 en 2018 ging bijna één op de vijf kantoren in ons land op de schop. De reden? We regelen onze zaakjes steeds vaker online. Maar niet iedereen is mee. Vier op de tien 65-plussers hebben zelfs geen internet, zo blijkt uit de Vlaamse Armoedebarometer.

10 reacties

 • Emiel Vandeplas

  12 maanden geleden
  Wat trekken de banken zich dat aan. Misschien dat alle "oudjes" eens gezamelijk al hun spaarcentjes gaan opvragen . De banken zullen rap minder piepen en ophouden met bestaan.
 • hilde de bruyne

  3 jaar geleden
  Ouderen worden bestolen met hun bankkaart. Er is geen volmacht voor nodig,is er iemand in de buurt die wat klusjes en boodschappen doet kan het volledige pensioentje laten verdwijnen. Weg met die handel,ze worden bestolen!
 • Jan Van Rompaey

  4 jaar geleden
  Oude mensen worden gedumpt als afval.
 • alois philipsen

  4 jaar geleden
  Banken de grootste illegale dieven, ik zelf kom bijna nooit op een bank maar wil wel eens langs een loket gaan trouwens er is geen enkel wetboek waar in staat dat men een smartphone moet hebben
 • Gaby Derden

  4 jaar geleden
  De ceo van de bank moest zich schamen. Hoeveel mensen hebben geen iphone en daar stopt het niet mee want bij de kosten van aankoop komt nog kosten voor internet. Wel begin dan maar al met de gepensioneerde want sommige met 800 € per maand hebben wel andere noden dan internet om bank zaken te doen.
 1. PREMIUM

  Sunweb stuurt renner weg na overtre­ding coronamaat­re­ge­len

  Team Sunweb heeft Michael Storer weggestuurd van het trainingskamp in het Oostenrijkse Kühtai, nadat de 23-jarige Australiër de interne coronamaatregelen had overtreden. Storer verliet het hotel om een fles shampoo te kopen in een nabijgelegen winkel, terwijl de ploeg renners en personeel had verzocht in hun eigen bubbel te blijven en vooral geen contact te hebben met de buitenwereld. Volgens Sunweb bracht de renner op deze manier zijn eigen gezondheid én die van zijn ploegmaats in gevaar. In een reactie bij WielerFlits benadrukt het team dat het níet om een strafmaatregel gaat.
 2. Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronaregels niet gerespecteerd"
  PREMIUM

  Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronare­gels niet gerespec­teerd"

  Een bezorgde moeder uit Erpe-Mere slaat alarm over de drukte in Walibi. De vrouw, die anoniem wil blijven, zegt dat het park de veiligheidsregels dit weekend amper respecteerde. "Mensen stonden vaak zonder mondmasker dicht bij elkaar in de rij voor de attracties. Groepjes uit verschillende 'bubbels' moesten ook bij elkaar in de karretjes zitten. Het is dat ik mijn zoontje niet wilde teleurstellen - anders was ik direct vertrokken. Walibi verzekerde me dat er maximaal 3.000 mensen tegelijk in het park mochten. Naar mijn gevoel waren dat er veel meer."
 1. PREMIUM

  Speelplein in quarantai­ne na besmetting

  In het Antwerpse Mortsel moeten 27 kinderen van de speelpleinwerking twee weken in quarantaine, nadat een papa en zijn kind positief testten op Covid-19. Ook het personeel en de jobstudenten gaan in quarantaine, hoewel zij negatief testten. Vorige week woensdag - de eerste week dat de speelpleinwerking open was - meldde een vader dat hij besmet was. Enkele ouders zouden toen al hun kinderen thuisgehouden hebben. Vrijdag werd bevestigd dat ook het kind positief getest had. "Dan hebben we beslist de speelpleinwerking twee weken stop te zetten. De ouders van de 27 toen aanwezige kinderen zijn hen komen halen", klinkt het bij het stadsbestuur. Op de speelpleinwerking komen ook nog andere kinderen, zoals op zomerkampen en creakampen, maar die hoeven niet in quarantaine. "De bubbels worden strikt gescheiden", aldus bevoegd schepen Livia Moreau (Open Vld). (BSB)
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.