Exclusief voor abonnees

Oud-premier Yves Leterme pessimistisch over de (stil)stand van het land

Jan De Meuleneir/Photo News
Wanneer dit land een nieuwe regering heeft? Yves Leterme (CD&V) is ervaringsdeskundige. Ooit was hij 541 dagen lang premier van lopende zaken. Maar ook hij blijft vandaag het antwoord schuldig. "België is een schip dat wil aanmeren, maar dat blijft deinen op de golven die tegen de kade klotsen. Het lukt gewoon niet meer." Leterme (58) zit beter in zijn vel dan ooit. Zijn denken is helder en onthecht. Maar vrolijker word je er niet van. "Krijgen we straks goed bestuur? Ik ben pessimistisch."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert jonckheere

  Schaamteloos durft hij kritiek geven op het beleid. Een eersteklas zakkenvuller.

 • oswald billiet

  Het mag ook wel eens anders gezegd worden: hij redde het land van een financiële catastrofe. België was zonder hem en Reynders financieel bankroet. Belgiës grootste bank had zijn hand overspeeld en trok de andere banken mee. Dit was in 2008.Hij loste dat op door krachtdadig optreden. En om de spaarders te redden trok hij voor iedere spaarder de financiële waarborg op tot 100.000 Euro. Dat waren allemaal heel moedige beslissingen en een grote dosis doortastendheid.

 • peter colson

  Hij is vooral pessimistisch over de toestand van zijn duikboot dat CD&V noemt. Al jaren verliest ze een procentje (natuurlijke dood van trouwe kiezers) Nu heeft zijn partij en dreun van 4 a 5 procentpunten gekregen. Dat is al veel meer dan dan het uitsterven van zijn trouwe kiespubliek. Kers op de taart, heel wat van CD&Vkiezers zijn ook naar VB gevlucht.

 • JAN krommentak

  Waarom laat men mensen die het zelf niet goed deden steeds aan het woord hij redde ons land in volle bankencrisis aub zeg hij redde zijn vrienden en de banken en werd bedankt met een topjob in het buitenland dit is de hypocrisie voorbij en kranten laten dit zomaar passeren , onbegrijpelijk ? en steeds weer krijgen zij hier een platform om hun mening te uitten terwijl zij de burgers de belastingbetalers hebben bestolen .

 • chris delanghe

  Een van die graaiers die dit land mee de dieperik heeft ingestuurd samen met zijn bende hyporcrieten. Dit soort gasten zou beter hun mond houden. De stilstand was alleszins niet voor de zakkenvullers. Die zijn er wel met iedere verkiezing financieel dik op voorruit gegaan nietwaar. Als ge zelf kunt beslissen hoeveel ge verdiend is het niet moeilijk ... en we zwijgen dan maar over de uittredingsvergoedingen cumuls en mandaten volop ! Stilstand ? Achteruitgang dat wel.