Een oplaadkabel voor een elektrische auto.
Volledig scherm
Een oplaadkabel voor een elektrische auto. © AFP

Oud elektriciteitsnet maakt laden van sommige e-wagens (bijna) onmogelijk

Een derde van het Vlaamse en zelfs 88% van het Brusselse elektriciteitsnetwerk is te verouderd om alle modellen elektrische wagens te kunnen laden. "Wie pech heeft, moet duizenden euro's extra ophoesten om zijn Smart te kunnen laden", hekelt slachtoffer Jan Van Ooteghem. Ook een deel van de Renault Zoë-chauffeurs kent het probleem.

23 reacties

 • Geert Tamsyn

  2 jaar geleden
  Lucid brengt in 2020 zijn door de Saudi's gefinancierde EV op de markt. De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman rijdt rond in een vloot Tesla's, en haalde de eerste race van het nieuwe Formule E seizoen naar Saudi-Arabië. Hij is meer in Silicon Valley dan in zijn eigen land, het is duidelijk welke richting Saudi-Arabië uitgaat.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  2 jaar geleden
  Een miljard zijn peanuts ,puur om mede controle te hebben en beslissingen te sturen en meer is daar niet achter te zoeken.Als je zo in de raad van bestuur zit en het welles en niets beslist, zo zijn er meer van die "investeringen".
 • Geert Tamsyn

  2 jaar geleden
  Het Saudi-Arabische staatsfonds PIF investeerde vorig jaar een miljard dollar in Lucid, constructeur van EV. Ik denk dat dat heel duidelijk is.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  2 jaar geleden
  @Christiaan Ghijselinck ,denk je dat die oliebaronnen hun dollars willen missen in de toekomst met de E wagen?.Hadden die door de jaren niet alle patenten opge-kocht die fossiele wagens konden vervangen reden we al lang met iets anders.De oliebaronnen zetten op waterstof productie en de logistieke transport ervan voor hun toekomst te verzekeren en geloof maar dat ze ook met oliedollars geen moeite zal zijn een autoconstructeur zover te krijgen als zover is.
 • Christiaan Ghijselinck

  2 jaar geleden
  Raf Peeters : Zou het niet beter zijn dat de olieproducerende landen de stroom via hoogspanningskabels transporteren in plaats van waterstof door middel van sterk vervuilende tankers te vervoeren ? Wij hebben hun waterstof niet nodig, Afrika daarentegen kan hun zonnepaneel stroom heel goed gebruiken,
 1. PREMIUM

  Klopp en Mourinho sneren naar Man City

  Twee trainers zijn niet blij dat het TAS de Europese schorsing van Man City heeft teruggedraaid. Tottenham-trainer José Mourinho haalde hard uit. "Het is een schandalige beslissing. Als City niet schuldig is, dan krijgt het toch geen boete van 10 miljoen euro? Als de club wel schuldig is, moet ze uitgesloten worden. Er is geen middenweg. Dit is een heel vreemde beslissing." Zo goed was The Special One niet op de hoogte: City kreeg een boete omdat ze niet meewerkten aan het onderzoek. Ook Jürgen Klopp, kampioenencoach van Liverpool, heeft zijn bedenkingen: "Het was geen goede dag voor het voetbal. Ik wil er zelf niet te veel bij betrokken raken en ik ken de details in de zaak van Manchester City niet, maar ik vind dat we ons aan de regels van de Financial Fair Play moeten houden." Pep Guardiola was in vorm. Hij verdedigde zijn club vurig: "Het zou prettig zijn als de kritiek zou stoppen." (KTH)
 2. Boef maakt komaf met wild verleden op nieuwe plaat: "Ik noem vrouwen niet langer hoeren"
  PREMIUM
  Muziek

  Boef maakt komaf met wild verleden op nieuwe plaat: "Ik noem vrouwen niet langer hoeren"

  Succesvol rapper en miljonair op zijn 27ste. 'Boef' schokte begin 2018 de Lage Landen door vrouwen als hoeren te bestempelen, maar die zonde lijkt hem nu vergeven. Met bijna 5 miljoen streams in 24 uur tijd sloeg zijn album het voorbije weekend alle records aan diggelen. En sloeg de rapper ook 'mea culpa'. "Op het sterfbed van mijn pleegmoeder heb ik haar beloofd iets van mijn leven te maken."
 3. PREMIUM

  Spaanse koning wil Juan Carlos naar Dominicaan­se Republiek verbannen

  Gaat de Spaanse koning Felipe zijn vader Juan Carlos verbannen naar de Dominicaanse Republiek? Eerstdaags maakt het huidige staatshoofd de sanctie bekend die aan de voormalige regent wordt opgelegd. Juan Carlos (82) is verwikkeld in een schandaal van smeergeld en witwasserij. Hij kreeg van de koning van Saudi-Arabië 88 miljoen als dank voor bewezen diensten, en sluisde meteen 65 miljoen door naar een minnares bij wie hij een kind heeft. Van de rest van het geld kwam geregeld 300.000 euro cash vanuit Zwitserland in Madrid aan. (PhG)
 1. PREMIUM

  Premier schiet 'dubbele ministers' van Jambon meteen af

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) lanceerde afgelopen weekend een opvallend voorstel voor de federale regeringsonderhandelingen. Hij wou in de volgende federale regering een reeks ministerportefeuilles verdelen tussen een Nederlands- en een Franstalige minister. De Vlaamse minister van Werk in de federale regering zou dan nauw samenwerken met zijn collega van Werk in de Waalse regering, aldus Jambon. Volgens Jambon moeten naast arbeidsmarkt onder meer ook de bevoegdheden gezondheidsbeleid "op één hand komen". "Je kan dat al voorbereiden door ze te splitsen binnen de federale regering. We moeten naar een ander model gaan." Net als de PS reageerde premier Sophie Wilmès (MR) meteen afwijzend op het voorstel. "Als minister op het federaal niveau moet je het hele land verdedigen. Het maakt niet uit van je welke zijde van de taalgrens je komt."