Een oplaadkabel voor een elektrische auto.
Volledig scherm
Een oplaadkabel voor een elektrische auto. © AFP

Oud elektriciteitsnet maakt laden van sommige e-wagens (bijna) onmogelijk

Een derde van het Vlaamse en zelfs 88% van het Brusselse elektriciteitsnetwerk is te verouderd om alle modellen elektrische wagens te kunnen laden. "Wie pech heeft, moet duizenden euro's extra ophoesten om zijn Smart te kunnen laden", hekelt slachtoffer Jan Van Ooteghem. Ook een deel van de Renault Zoë-chauffeurs kent het probleem.

23 reacties

 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Lucid brengt in 2020 zijn door de Saudi's gefinancierde EV op de markt. De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman rijdt rond in een vloot Tesla's, en haalde de eerste race van het nieuwe Formule E seizoen naar Saudi-Arabië. Hij is meer in Silicon Valley dan in zijn eigen land, het is duidelijk welke richting Saudi-Arabië uitgaat.
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  Een miljard zijn peanuts ,puur om mede controle te hebben en beslissingen te sturen en meer is daar niet achter te zoeken.Als je zo in de raad van bestuur zit en het welles en niets beslist, zo zijn er meer van die "investeringen".
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Het Saudi-Arabische staatsfonds PIF investeerde vorig jaar een miljard dollar in Lucid, constructeur van EV. Ik denk dat dat heel duidelijk is.
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  @Christiaan Ghijselinck ,denk je dat die oliebaronnen hun dollars willen missen in de toekomst met de E wagen?.Hadden die door de jaren niet alle patenten opge-kocht die fossiele wagens konden vervangen reden we al lang met iets anders.De oliebaronnen zetten op waterstof productie en de logistieke transport ervan voor hun toekomst te verzekeren en geloof maar dat ze ook met oliedollars geen moeite zal zijn een autoconstructeur zover te krijgen als zover is.
 • Christiaan Ghijselinck

  1 jaar geleden
  Raf Peeters : Zou het niet beter zijn dat de olieproducerende landen de stroom via hoogspanningskabels transporteren in plaats van waterstof door middel van sterk vervuilende tankers te vervoeren ? Wij hebben hun waterstof niet nodig, Afrika daarentegen kan hun zonnepaneel stroom heel goed gebruiken,
 1. "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"
  PREMIUM

  "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"

  De zoektocht naar de Amerikaanse actrice Naya Rivera (33) is ten einde. Gisteren werd een lichaam opgedoken in Lake Piru in Californië, waar ze verdween. "Gebaseerd op de vindplaats, de fysieke karaktertrekken, de kledij en het gebrek aan andere vermiste personen, zijn we ervan overtuigd dat het om Naya gaat", aldus de sheriff tijdens een persconferentie gisteravond. De actrice, bekend van haar rol als Santana Lopez in de populaire serie 'Glee', verdween vorige week woensdag na een boottochtje met haar 4-jarige zoon Josey. Over wat er precies gebeurde, kon de sheriff voorlopig alleen maar speculeren, al worden kwaad opzet en zelfdoding resoluut uitgesloten. Vermoedelijk raakte ze verstrikt in de sterke stromingen. "Het jongetje verklaarde dat hij was gaan zwemmen met z'n moeder. Ze duwde hem langs achteren het dek weer op. Toen hij daarna opkeek, zag hij haar in het water verdwijnen. Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf." Het lichaam bevindt zich momenteel in Ventura, waar een autopsie uitsluitsel moet geven dat het om Rivera gaat. (SDE)
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur