Een vrouw met een mondmasker.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw met een mondmasker. © Photo News

Opnieuw ophef over stoffen mondmaskers die nu eindelijk zijn aangekomen: “Slechts wassen op 30 graden? Levensgevaarlijk”

De stoffen mondmaskers die Defensie straks aan alle Belgen zal uitdelen, zijn “een gevaar voor de volksgezondheid”. Dat zegt de Belgische textielfederatie. De Luxemburgse postbusfirma Avrox, die de maskers geleverd heeft, en Defensie, die ze verdeelt, zeggen daarentegen dat de kwaliteit onberispelijk is. Waar ligt dan precies het probleem?

63 reacties

 • Marina Nina Callens-Mariën

  2 jaar geleden
  wastemperatuur is niet het belangrijkste. Geen enkele wasmachine wast op meer dan 95°. Nadien het mondmasker strijken, liefst met stoom, is doeltreffend om het steriel te maken. Trouwens, eens het mondmasker is uitgepakt is het ook niet meer steriel
 • Elle Devee

  2 jaar geleden
  Ik zal mijn reactie hier heel simpel houden. Op welke temperatuur wassen jullie je handen? Het enige wat echt nodig is is zeep. Temperatuur is slechts bijkomstig. En stop nu eens met dat gezever.
 • Marc Vandebroek

  2 jaar geleden
  Ik ben blij dat ik zo vlug een mondmasker heb gekregen. Onze regering is toch bezorgd om ons. Dank u maggie
 • René Deleu

  2 jaar geleden
  Wanneer zal die soap van de mondmaskers nu eindelijk eens stoppen? Zouden de verantwoordelijken van het ministerie nu niet beter onmiddellijk onder de grond kruipen van schaamte?
 • Fons Dewaele

  2 jaar geleden
  En we hebben hier weer een reden tot klagen en zagen. Nooit kan het goed zijn. Sukkelaars
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Glenn en Severine genieten van hun huis met zwembad, maar: “Het is niet omdat er centen in je zak zitten dat je meer bent dan een ander”
  PREMIUM

  Glenn en Severine genieten van hun huis met zwembad, maar: “Het is niet omdat er centen in je zak zitten dat je meer bent dan een ander”

  Glenn (43) en Severine (40) leven de droom van een eigen huis met zwembad. Maar de beste dingen in de wereld zijn met geld niet te kopen, weten ze. Severine was veertien toen adoptiebroer Ricardo in haar leven kwam - toevallig, na een gezinsvakantie in de Dominicaanse Republiek. Sindsdien heeft ze er niet alleen een beste vriend bij, ook een nieuwe familie.