Exclusief voor abonnees

Opnieuw ophef over stoffen mondmaskers die nu eindelijk zijn aangekomen: “Slechts wassen op 30 graden? Levensgevaarlijk”

Een vrouw met een mondmasker.
Photo News Een vrouw met een mondmasker.
De stoffen mondmaskers die Defensie straks aan alle Belgen zal uitdelen, zijn “een gevaar voor de volksgezondheid”. Dat zegt de Belgische textielfederatie. De Luxemburgse postbusfirma Avrox, die de maskers geleverd heeft, en Defensie, die ze verdeelt, zeggen daarentegen dat de kwaliteit onberispelijk is. Waar ligt dan precies het probleem?

Je hebt 12% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

63 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marina Nina Callens-Mariën

  wastemperatuur is niet het belangrijkste. Geen enkele wasmachine wast op meer dan 95°. Nadien het mondmasker strijken, liefst met stoom, is doeltreffend om het steriel te maken. Trouwens, eens het mondmasker is uitgepakt is het ook niet meer steriel

 • Elle Devee

  Ik zal mijn reactie hier heel simpel houden. Op welke temperatuur wassen jullie je handen? Het enige wat echt nodig is is zeep. Temperatuur is slechts bijkomstig. En stop nu eens met dat gezever.

 • Marc Vandebroek

  Ik ben blij dat ik zo vlug een mondmasker heb gekregen. Onze regering is toch bezorgd om ons. Dank u maggie

 • GODELIEVE DE HAUWERE

  Wanneer zal die soap van de mondmaskers nu eindelijk eens stoppen? Zouden de verantwoordelijken van het ministerie nu niet beter onmiddellijk onder de grond kruipen van schaamte?

 • Fons Dewaele

  En we hebben hier weer een reden tot klagen en zagen. Nooit kan het goed zijn. Sukkelaars