Wouter Beke en Koen Geens, hier nog gebroederlijk aan het lachen, verschillen binnen hun partij van mening over het uitbreiden van euthanasie naar dementerenden met een wilsbeschikking.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Beke en Koen Geens, hier nog gebroederlijk aan het lachen, verschillen binnen hun partij van mening over het uitbreiden van euthanasie naar dementerenden met een wilsbeschikking. © Photo News

Opmerkelijke verschillen in de Stem van Vlaanderen: zelfde partij, tegengesteld antwoord

Geert Bourgeois (N-VA) wil af van de bedrijfswagens, Bart De Wever niet. Koen Geens (CD&V) wil euthanasie uitbreiden naar dementerenden met een wilsbeschikking, Wouter Beke niet. En het legaliseren van cannabis? Neen, zegt Tom Van Grieken. Ja, zegt Dries Van Langenhove. De Stem van Vlaanderen legt opmerkelijke verschillen bloot tussen partijgenoten.

21 reacties

 • Robert Sys

  3 jaar geleden
  Lijsten moeten alfabetisch worden opgesteld, samen met het nummer wordt de beginletter getrokken, enkel nog naamstemmen. Plaats opnemen, geen tweede mandaat elders.
 • leo Daneels

  3 jaar geleden
  Is eerder positief aan deze partijen, zolang hun fundamentele programmapunten maar door iedereen worden onderschreven ! Het bewijst juist hoe onnozel die stemtesten zijn! Stemmen gaat vooral over vertrouwen en niet over een paar hype voorstellen die men net voor de verkiezingen lanceert om daarna de prullenbak in te gooien !
 • raf peeters

  3 jaar geleden
  Puur een psychologisch spelletje om stemgedrag te be-invloeden en kan alleen maar werken in Vlaanderen,men heeft het blijkbaar niet door en tevens een reden waarom we nooit een regering gaan krijgen die er eigenlijk zou moeten zijn .
 • Lot Claeys

  3 jaar geleden
  Wat verwijt u hen nu? Dat ze democratisch zijn, recht hebben op een eigen mening en trachten intern tot een consensus te komen? Zou volgens u een partij fascistisch moeten zijn op de wijze van de ayatollahs?
 • Erik DE WAELE

  3 jaar geleden
  Met deze twee gaan wij niet ver komen. De pastoor zegt:"als ze op uw linker wang slaan moet je ook uw rechter aanbieden" De jurist zegt:" Ik doe het wetboek herschrijven" Maar na jaren (ttz deze regeerperiode) alles in de vuilbak want de heren KUNNEN het niet. Hoeveel van onze centen zijn hier in rook opgegaan????