Wouter Beke en Koen Geens, hier nog gebroederlijk aan het lachen, verschillen binnen hun partij van mening over het uitbreiden van euthanasie naar dementerenden met een wilsbeschikking.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Beke en Koen Geens, hier nog gebroederlijk aan het lachen, verschillen binnen hun partij van mening over het uitbreiden van euthanasie naar dementerenden met een wilsbeschikking. © Photo News

Opmerkelijke verschillen in de Stem van Vlaanderen: zelfde partij, tegengesteld antwoord

Geert Bourgeois (N-VA) wil af van de bedrijfswagens, Bart De Wever niet. Koen Geens (CD&V) wil euthanasie uitbreiden naar dementerenden met een wilsbeschikking, Wouter Beke niet. En het legaliseren van cannabis? Neen, zegt Tom Van Grieken. Ja, zegt Dries Van Langenhove. De Stem van Vlaanderen legt opmerkelijke verschillen bloot tussen partijgenoten.

21 reacties

 • Robert Sys

  4 jaar geleden
  Lijsten moeten alfabetisch worden opgesteld, samen met het nummer wordt de beginletter getrokken, enkel nog naamstemmen. Plaats opnemen, geen tweede mandaat elders.
 • leo Daneels

  4 jaar geleden
  Is eerder positief aan deze partijen, zolang hun fundamentele programmapunten maar door iedereen worden onderschreven ! Het bewijst juist hoe onnozel die stemtesten zijn! Stemmen gaat vooral over vertrouwen en niet over een paar hype voorstellen die men net voor de verkiezingen lanceert om daarna de prullenbak in te gooien !
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  4 jaar geleden
  Puur een psychologisch spelletje om stemgedrag te be-invloeden en kan alleen maar werken in Vlaanderen,men heeft het blijkbaar niet door en tevens een reden waarom we nooit een regering gaan krijgen die er eigenlijk zou moeten zijn .
 • Lot Claeys

  4 jaar geleden
  Wat verwijt u hen nu? Dat ze democratisch zijn, recht hebben op een eigen mening en trachten intern tot een consensus te komen? Zou volgens u een partij fascistisch moeten zijn op de wijze van de ayatollahs?
 • Erik DE WAELE

  4 jaar geleden
  Met deze twee gaan wij niet ver komen. De pastoor zegt:"als ze op uw linker wang slaan moet je ook uw rechter aanbieden" De jurist zegt:" Ik doe het wetboek herschrijven" Maar na jaren (ttz deze regeerperiode) alles in de vuilbak want de heren KUNNEN het niet. Hoeveel van onze centen zijn hier in rook opgegaan????
 1. PREMIUM

  Minister Beke ziet amper probleem met contacton­der­zoek

  Ondanks de kinderziektes is er "geen indicatie van een systematisch probleem" met het contactonderzoek in Vlaanderen. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De komende weken zouden de grootste mankementen weggewerkt moeten worden, zei hij gisteren in het Vlaams Parlement. Dat het systeem nog niet helemaal op punt staat, werd eerder al aangeklaagd. In 'VTM Nieuws' getuigde een ex-contactonderzoeker zelfs dat er zo weinig werk was dat men tussendoor naar Netflix zat te kijken. Ook werden niet altijd de juiste mensen gecontacteerd. "Af en toe glipt er iemand door de mazen van het net, of wordt iemand net te veel gebeld", gaf het Agentschap Zorg en Gezondheid aan. "De contactonderzoekers deden vorige week gemiddeld meer dan 200 telefoontjes per dag, wat resulteerde in meer dan 1.000 op te sporen contacten", zei Beke, die wel toegaf dat "verdere verbeteringen noodzakelijk zijn".
 1. PREMIUM

  Levensver­wach­ting toegenomen, aantal geboortes blijft dalen

  De levensverwachting bij geboorte in België bedroeg vorig jaar 81,8 jaar voor de volledige bevolking. Voor de vrouwen ligt die levensverwachting zoals bekend iets hoger dan bij mannen: 84 tegenover 79,6 jaar. Dat blijkt uit analyse van de sterftecijfers van Statbel. Ten opzichte van 2018 is de levensverwachting met 0,3 jaar gestegen, meer dan de toename met 0,1 jaar die in 2018 werd waargenomen. De levensverwachting ligt in Vlaanderen het hoogst, met 82,7 jaar. Voor Brussel is dat 81,6 jaar en voor Wallonië 80,3 jaar.