9 november 1985: de laatste en bloederigste keer dat de Bende Van Nijvel met zijn 'Reus' van zich liet horen. De raid op de Delhaize van Aalst eiste 8 levens. Buit: 937.777 Belgische frank of zo'n 23.250 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
9 november 1985: de laatste en bloederigste keer dat de Bende Van Nijvel met zijn 'Reus' van zich liet horen. De raid op de Delhaize van Aalst eiste 8 levens. Buit: 937.777 Belgische frank of zo'n 23.250 euro. © publi-press

Opgebiecht op sterfbed

'De Reus' van de Bende van Nijvel krijgt 35 jaar na de eerste dodelijke raid eindelijk een naam en een gezicht. Aalstenaar C.B. - gewezen lid van de elite-eenheid van de rijkswacht - is volgens speurders één van de spilfiguren in 's lands grootste gerechtelijke mysterie. "Voor zijn dood heeft hij alles opgebiecht aan zijn familie", klinkt het bij gerechtelijke bronnen.

 1. PREMIUM

  België geeft Google boete van 600.000 euro

  De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft Google Belgium een boete van 600.000 euro opgelegd, omdat de zoekmachine het recht van een burger om vergeten te worden niet naleefde. Het is volgens de GBA de hoogste boete die ze tot nu toe heeft opgelegd. Google weigerde het verzoek van 'iemand die door zijn functie een rol speelt in het openbare leven in België' om de aan zijn naam gekoppelde zoekresultaten te verwijderen uit de zoekmachine. Het ging om verwijzingen naar mogelijke banden met een politieke partij en om verwijzingen naar een klacht over pesten die lang geleden ongegrond werd verklaard.
 2. Vaak zo wijs, soms zo onverstandig
  PREMIUM

  Vaak zo wijs, soms zo onverstan­dig

  Zonder morren hebben de Belgen dit weekend de mondmaskerplicht in winkels gerespecteerd. Sommigen vergaten een mondkapje op te zetten, maar dan haalden ze het snel in de auto of kochten er eentje ter plaatse. Handelsfederatie Comeos kreeg geen meldingen van incidenten. Maar hoe verstandig de meesten zich ook gedragen, er blijven ook beelden opduiken van Belgen die het mínder verstandig aanpakken. Zo werd een optreden van Gene Thomas in het Oost-Vlaamse Laarne (foto onder) stilgelegd omdat bezoekers zich allesbehalve aan de coronamaatregelen hielden. Ze zongen luidkeels mee, dansten uitbundig en hingen over elkaars schouders - en dat zonder mondmaskers.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken