Exclusief voor abonnees

Open Vld: “We laten rood-groene avonturiers hervormingen niet terugdraaien”

OPEN VLD LEGT BLAUW GROEIPLAN OP TAFEL, MAAR NOG GEEN CIJFERS

Alexander De Croo en Gwendolyn Rutten stelden hun sociaal-economisch verkiezingsprogramma gisteren samen voor.
BELGA Alexander De Croo en Gwendolyn Rutten stelden hun sociaal-economisch verkiezingsprogramma gisteren samen voor.
Met een diepblauwe economische agenda - 1.000 euro extra netto per werknemer en een flexibeler arbeidsmarkt - probeert Open Vld zich af te zetten tegen het mediaduel tussen N-VA en de groenen. Maar voor de liberale plannen geldt dezelfde hinderpaal als voor alle andere: het gat in de begroting en de afkoelende economie.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Collewaert Theo

  Ze hebben eigenlijk anders weinig recht van spreken, zeker als het over het sociale gat. Ze hebben meegewerkt aan de verhoging van btw op elektriciteit, aan de indexsprong,aan de tax shift die bedrijven miljarden hebben opgebracht, aan de sterke verhoging van de armoede in Vlaanderen, aan afbraak van openbaar vervoer mer hogere prijzen, aan het onbeschrijflijk groot gat in onze begroting van meer dan 8 miljard euro (= 320miljard oude BF) waar ze niet van weten hoe het te dichten enz..

 • Ronny Vansteelandt

  Ik heb er nog geen enkele horen zeggen dat ze de onwettige Turteltaks gaan terug geven aan de bestolen en bedrogen burger. Onbegrijpelijk dat het Grondwettelijk Hof beslistte dat de dief de buit van het eerste jaar mocht houden en toelating kreeg om nog een rooftocht te houden tijdens het tweedde heffingsjaar, ook al was er reeds geconstateerd dat die taks onwettelijk was..

 • Marc Camp

  Ik hoor iedereen wensen dat alles wordt terug gedraaid. Niets zal er terug gedraaid worden. Als er een regering gevormd wordt dan zal dit met meer dan 1 partij zijn. Dus consensus maken. Meestal blijven dan de maatregelen overeind. Het enige dat open VLDooit gedaan heeft is in ons zakken gezeten. Met de sossen kwamen we in de jaren 90 plots in een daling van schulden! Het kan!

 • Paul Vandekerckhove

  Het doel van deze regering was putten vullen die zogezegd enkel door de sossen gemaakt waren , maar de huidige meerderheid heeft die put alleen maar flink verdiept én cadeaus uitgedeeld aan de grootste bedrijven en multinationals die daarom toch niet aarzelen te saneren en te sluiten . Er verdween zelfs lybische miljoenen waarvoor men geen uitleg heeft . In de US , superliberaal land bij uitstek hadden de verantwoordelijken daarvoor een jarenlange gevangenisstraf te vrezen ...

 • Eddy Preud'homme

  Wij zouden met zen allen op straat moeten komen om te manifesteren tegen alle politiekers in de wetstraat.Zij zitten er met veel te veel die er niks maar dan ook niks uitrichten.

Video