Exclusief voor abonnees

Opdracht informateur verlengd: Magnette verspilt geen bladzijden aan confederalisme

Uitspraken Bart Somers zorgen ook voor hoogspanning binnen Open Vld

Informateur Paul Magnette wilde niet ingaan op het 'cadeautje' van Open Vld.
Photo News Informateur Paul Magnette wilde niet ingaan op het 'cadeautje' van Open Vld.
Volgens N-VA-voorzitter De Wever heeft Open Vld hem in de rug geschoten door te zeggen dat N-VA federaal niet wil besturen. Maar ook binnen Open Vld zelf is er ongenoegen over die "onaangekondigde vlucht vooruit".

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lode Kempen

  Prachtig werk van Somers en De Clercq eindelijk twee mensen die vooruit willen ipv een nv-a die steeds stilstaat...en enkel belgie wil splitsen...

 • Sobek Wessels

  Confederalisme is het enige wat dit land kan redden en de staatsschuld kan inperken en verlagen ! hoe langer Wallonië en Brussel aan het Vlaamse infuus blijven hangen hoe groter de schulden worden ! Iemand die elke maand veel geld krijgt om niks te doen zal nooit werk zoeken of besparen op zijn uitgaven ! De Waalse Politici spelen met Vuur de Vlamingen Blijven niet betalen !!!

 • willy vangeel

  Als je ziet dat de nieuwe Vlaamse regering niets anders doet dan besparingen invoeren, vooral op de zwakkeren, moeten ze vooral niet spreken van goed bestuur als ze het voordeel van 2 wereldhavens hebben tegenover Wallonië.

 • marc van de poel

  Uiteraard zal hij geen letter aan confederalisme spenderen. Uiteraard slacht hij de kip met gouden eieren niet, hé?

 • Wilfried Sterkens

  Geweldige actie van bartje somers. Nva onderuithalen en zo een groot deel van de vlamingen een mes in de rug steken. "Een blinde kan zien .... " dat de ps hierop zat te wachten. De nva wil enkel mee regeren als er ook rekening gehouden wordt met de verzuchtingen van veel vlamingen. Maar da's voor Somers blijkbaar van ondergeschikt belang. Nva ga samen met vlaams belang. Knikker die andere hielelikkers a la somers eruit en dan moeten ze eindelijk wel rekening gaan houden met ons