EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Op reis naar het buitenland? Dit moet je weten voor je naar deze Europese landen vertrekt

We kunnen dan toch reizen deze zomer. Veel Europese lidstaten openen hun grenzen zelfs graag voor toeristen. En mondmasker en afstandsregel buiten beschouwing gelaten, valt het met dat 'nieuwe reizen' nogal mee, vindt Robrecht Willaert van 'Travel Magazine'. "Het is vooral zaak om te reserveren: zomaar ergens binnenwandelen, kan niet meer." Dit is wat je moet weten voor je naar deze populaire Europese reisbestemmingen vertrekt.

8 reacties

 • Bart De keuster

  1 jaar geleden
  Wij zitten nu in Mallorca en al die maar zagen van verplichte test enzo , hier zijn ze veel strenger en leven de mensen de maatregelen 10 keer beter na dan in België, overal controle op mondmaskers en ontsmetten van handen, daar kunnen ze in België nog veel van leren.
 • ben Verschuren

  1 jaar geleden
  Iedereen gaat en staat waar hij wil, in Spanje en Frankrijk is het masker op vele plaatsen zelfs verplicht, ook houden ze meer afstand van elkaar. Het laatste wat ik zal doen is een Chinees vaccin nemen, dan neem ik liever mijn kans met Corona!
 • Lieve Borghs

  1 jaar geleden
  Ben momenteel in Duitsland, vernemen net dat je Oostenrijk en de Balkan landen niet meer in mag wij zijn met mobile home en vinden nergens info !?
 • Inge Simons

  1 jaar geleden
  Mensen zijn egoïsten! Ipv is thuis te blijven, maar nee ze brengen liever anderen in gevaar!
 • William Devos

  1 jaar geleden
  In Nederland zijn de sanitaire voorzieningen op campings open vanaf 15 juni. Zelf staan wij nu op een camping in Nederland, en volgens de eigenaar is dit zo. Er was eerst voorien 1 juli, maar is aangepast.
 1. Buitenlandse toeristen blijven de weg naar België vinden ondanks coronacijfers: “We zijn niet de hellhole van de wereld”

  Buitenland­se toeristen blijven de weg naar België vinden ondanks coronacij­fers: “We zijn niet de hellhole van de wereld”

  Ondanks de minder goede coronastatistieken blijven Europese vakantiegangers België zien als een aantrekkelijke en veilige reisbestemming. Dat blijkt uit een bevraging die Toerisme Vlaanderen heeft uitgevoerd. Uit de rondvraag blijkt ook dat de gezondheidscrisis de reisplannen van veel Nederlanders, Duitsers, Fransen, Zwitsers, Oostenrijkers, Italianen en Spanjaarden grondig beïnvloedt. Dat zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA).
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 1. Vooral op de dijk koppenlopen
  PREMIUM

  Vooral op de dijk koppenlo­pen

  Tijdens het eerste zonnige zomerweekend zonder lockdown kleurde de druktebarometer van de kust vooral 'gezellig' groen. In Knokke, De Panne en Oostende sloeg hij heel even oranje uit, wat wijst op 'zeer druk'. In De Panne kwam dat door de zaterdagmarkt, in de grootste stad aan onze kust was het gisteren van 14 tot 16 uur het geval tussen Thermae Palace en het Zeeheldenplein. In dat stuk strand vind je amper Oostendenaars, maar vooral dagjestoeristen die net van de trein komen. "We hebben het al eerder gezegd en dit bewijst het: deze strandzones zijn de 'moeilijkste' plaatsen", stelt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). "Ik heb veel commentaar gekregen op het invoeren van ons aanmeldingssysteem, maar allicht zullen we het deze week moeten opstarten voor die strandzones." Opvallend: hoewel de dijk - zoals blijkt uit onderstaand beeld - veel volk over zich heen kreeg, was het op het strand best rustig. De druktebarometer is te raadplegen op dekust.be.