EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Op reis naar het buitenland? Dit moet je weten voor je naar deze Europese landen vertrekt

We kunnen dan toch reizen deze zomer. Veel Europese lidstaten openen hun grenzen zelfs graag voor toeristen. En mondmasker en afstandsregel buiten beschouwing gelaten, valt het met dat 'nieuwe reizen' nogal mee, vindt Robrecht Willaert van 'Travel Magazine'. "Het is vooral zaak om te reserveren: zomaar ergens binnenwandelen, kan niet meer." Dit is wat je moet weten voor je naar deze populaire Europese reisbestemmingen vertrekt.

8 reacties

 • Bart De keuster

  10 maanden geleden
  Wij zitten nu in Mallorca en al die maar zagen van verplichte test enzo , hier zijn ze veel strenger en leven de mensen de maatregelen 10 keer beter na dan in België, overal controle op mondmaskers en ontsmetten van handen, daar kunnen ze in België nog veel van leren.
 • ben Verschuren

  10 maanden geleden
  Iedereen gaat en staat waar hij wil, in Spanje en Frankrijk is het masker op vele plaatsen zelfs verplicht, ook houden ze meer afstand van elkaar. Het laatste wat ik zal doen is een Chinees vaccin nemen, dan neem ik liever mijn kans met Corona!
 • Lieve Borghs

  10 maanden geleden
  Ben momenteel in Duitsland, vernemen net dat je Oostenrijk en de Balkan landen niet meer in mag wij zijn met mobile home en vinden nergens info !?
 • Inge Simons

  10 maanden geleden
  Mensen zijn egoïsten! Ipv is thuis te blijven, maar nee ze brengen liever anderen in gevaar!
 • William Devos

  11 maanden geleden
  In Nederland zijn de sanitaire voorzieningen op campings open vanaf 15 juni. Zelf staan wij nu op een camping in Nederland, en volgens de eigenaar is dit zo. Er was eerst voorien 1 juli, maar is aangepast.
 1. Mooie tussenstops, geen tolwegen en goedkoop tanken? Reisexpert adviseert de beste routes om naar Frankrijk, Spanje of Italië te rijden
  PREMIUM

  Mooie tussen­stops, geen tolwegen en goedkoop tanken? Reisexpert adviseert de beste routes om naar Frankrijk, Spanje of Italië te rijden

  Nu de grenzen weer open zijn, kunnen we terug beginnen dromen van onze favoriete zomerbestemmingen. Dit jaar kiest de Vlaming nog meer voor de flexibiliteit van de autovakantie. Frankrijk, Spanje en Italië horen daarbij zeker tot de toppers. Maar wat zijn nu de interessantste autoroutes om op je bestemming te geraken? Welke zijn het meest geschikt voor kinderen? En welke routes zijn de goedkoopste? Piet Demeyere, woordvoerder TUI geeft advies.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Buitenlandse toeristen blijven de weg naar België vinden ondanks coronacijfers: “We zijn niet de hellhole van de wereld”

  Buitenland­se toeristen blijven de weg naar België vinden ondanks coronacij­fers: “We zijn niet de hellhole van de wereld”

  Ondanks de minder goede coronastatistieken blijven Europese vakantiegangers België zien als een aantrekkelijke en veilige reisbestemming. Dat blijkt uit een bevraging die Toerisme Vlaanderen heeft uitgevoerd. Uit de rondvraag blijkt ook dat de gezondheidscrisis de reisplannen van veel Nederlanders, Duitsers, Fransen, Zwitsers, Oostenrijkers, Italianen en Spanjaarden grondig beïnvloedt. Dat zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA).
 2. "Volgende versoepelingen gaan niet door als besmettingen blijven stijgen"
  PREMIUM

  "Volgende versoepe­lin­gen gaan niet door als besmettin­gen blijven stijgen"

  Epidemioloog Pierre Van Damme waarschuwt dat er een tweede coronagolf is begonnen in Europa. "Op een toenemend aantal plaatsen in Europa stijgen de besmettingen. Het lijkt alsof we weer de controle kwijt zijn", zegt hij in VTM Nieuws. Dat is mogelijk ook slecht nieuws voor de evenementensector, waarrond de mini-Veiligheidsraad van vandaag draait. Door de minder goede coronacijfers lijken politici niet geneigd om veel nieuwe versoepelingen toe te laten. "Als het aantal besmettingen blijft stijgen, kunnen de volgende versoepelingen niet doorgaan", zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Eerdere maatregelen terugdraaien, is vandaag nog niet aan de orde. Dat zijn kopzorgen voor de Veiligheidsraad of het Overlegcomité van volgende week. Dan moet er groen licht gegeven worden voor de versoepelingen die zouden ingaan vanaf 1 augustus. Mogelijk gaat de politiek dan op de rem staan. (FME)
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar