Exclusief voor abonnees

Op reis naar het buitenland? Dit moet je weten voor je naar deze Europese landen vertrekt

EPA
We kunnen dan toch reizen deze zomer. Veel Europese lidstaten openen hun grenzen zelfs graag voor toeristen. En mondmasker en afstandsregel buiten beschouwing gelaten, valt het met dat 'nieuwe reizen' nogal mee, vindt Robrecht Willaert van 'Travel Magazine'. "Het is vooral zaak om te reserveren: zomaar ergens binnenwandelen, kan niet meer." Dit is wat je moet weten voor je naar deze populaire Europese reisbestemmingen vertrekt.

Je hebt 6% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart De keuster

  Wij zitten nu in Mallorca en al die maar zagen van verplichte test enzo , hier zijn ze veel strenger en leven de mensen de maatregelen 10 keer beter na dan in België, overal controle op mondmaskers en ontsmetten van handen, daar kunnen ze in België nog veel van leren.

 • ben Verschuren

  Iedereen gaat en staat waar hij wil, in Spanje en Frankrijk is het masker op vele plaatsen zelfs verplicht, ook houden ze meer afstand van elkaar. Het laatste wat ik zal doen is een Chinees vaccin nemen, dan neem ik liever mijn kans met Corona!

 • Lieve Borghs

  Ben momenteel in Duitsland, vernemen net dat je Oostenrijk en de Balkan landen niet meer in mag wij zijn met mobile home en vinden nergens info !?

 • Inge Simons

  Mensen zijn egoïsten! Ipv is thuis te blijven, maar nee ze brengen liever anderen in gevaar!

 • William Devos

  In Nederland zijn de sanitaire voorzieningen op campings open vanaf 15 juni. Zelf staan wij nu op een camping in Nederland, en volgens de eigenaar is dit zo. Er was eerst voorien 1 juli, maar is aangepast.