Af en toe neemt Boris (21) zijn buurman Jozef Wuyts (84) op sleeptouw. "Binnenkort neem ik hem mee naar het Frederik Van Eedenplein in Antwerpen, waar hij is opgegroeid."
Volledig scherm
PREMIUM
Af en toe neemt Boris (21) zijn buurman Jozef Wuyts (84) op sleeptouw. "Binnenkort neem ik hem mee naar het Frederik Van Eedenplein in Antwerpen, waar hij is opgegroeid." © Photo News

Op kot in woonzorgcentrum: "Geef gerust feestje. Maar niet te laat: ik ga om 19 uur slapen"

Op kot in een bejaardentehuis? In Antwerpen kan het. Studenten betalen amper 10 euro per dag, maar moeten in ruil voor die lage prijs vijf uur per week vrijwilligerswerk doen. "Als ik een kotfeest geef - dat mag één keer per maand - moeten mijn vrienden er de bewoners maar bijnemen."

2 reacties

 • Marc Van Buynder

  3 jaar geleden
  Er zijn plaatsen te kort in de rusthuizen en toch kunnen studenten een kamer huren voor slechts 300 euro. Voor mijn vader betaal ik 1800 euro per maand
 • René Lippeveld

  3 jaar geleden
  Versta me niet verkeerd, ik vind dit een goed initiatief. Alleen, afhankelijk van hoeveel uren de student werkt, zou dat niet minder dan 10 euro/dag moeten zijn ? Stel dat de student niet vijf, maar tien uren/week met de bejaarden bezig is: zou dat niet moeten kunnen schommelen tussen pakweg 5 en 10/dag. 10 x 30 is tenslotte nog altijd 300 en daarvoor heeft hij ook een kot.
 1. "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"
  PREMIUM

  "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"

  De zoektocht naar de Amerikaanse actrice Naya Rivera (33) is ten einde. Gisteren werd een lichaam opgedoken in Lake Piru in Californië, waar ze verdween. "Gebaseerd op de vindplaats, de fysieke karaktertrekken, de kledij en het gebrek aan andere vermiste personen, zijn we ervan overtuigd dat het om Naya gaat", aldus de sheriff tijdens een persconferentie gisteravond. De actrice, bekend van haar rol als Santana Lopez in de populaire serie 'Glee', verdween vorige week woensdag na een boottochtje met haar 4-jarige zoon Josey. Over wat er precies gebeurde, kon de sheriff voorlopig alleen maar speculeren, al worden kwaad opzet en zelfdoding resoluut uitgesloten. Vermoedelijk raakte ze verstrikt in de sterke stromingen. "Het jongetje verklaarde dat hij was gaan zwemmen met z'n moeder. Ze duwde hem langs achteren het dek weer op. Toen hij daarna opkeek, zag hij haar in het water verdwijnen. Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf." Het lichaam bevindt zich momenteel in Ventura, waar een autopsie uitsluitsel moet geven dat het om Rivera gaat. (SDE)