Op kot in woonzorgcentrum: "Geef gerust feestje. Maar niet te laat: ik ga om 19 uur slapen"

Af en toe neemt Boris (21) zijn buurman Jozef Wuyts (84) op sleeptouw. "Binnenkort neem ik hem mee naar het Frederik Van Eedenplein in Antwerpen, waar hij is opgegroeid."
Photo News Af en toe neemt Boris (21) zijn buurman Jozef Wuyts (84) op sleeptouw. "Binnenkort neem ik hem mee naar het Frederik Van Eedenplein in Antwerpen, waar hij is opgegroeid."
Op kot in een bejaardentehuis? In Antwerpen kan het. Studenten betalen amper 10 euro per dag, maar moeten in ruil voor die lage prijs vijf uur per week vrijwilligerswerk doen. "Als ik een kotfeest geef - dat mag één keer per maand - moeten mijn vrienden er de bewoners maar bijnemen."

Je hebt 10% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Van Buynder

    Er zijn plaatsen te kort in de rusthuizen en toch kunnen studenten een kamer huren voor slechts 300 euro. Voor mijn vader betaal ik 1800 euro per maand

  • René Lippeveld

    Versta me niet verkeerd, ik vind dit een goed initiatief. Alleen, afhankelijk van hoeveel uren de student werkt, zou dat niet minder dan 10 euro/dag moeten zijn ? Stel dat de student niet vijf, maar tien uren/week met de bejaarden bezig is: zou dat niet moeten kunnen schommelen tussen pakweg 5 en 10/dag. 10 x 30 is tenslotte nog altijd 300 en daarvoor heeft hij ook een kot.