Af en toe neemt Boris (21) zijn buurman Jozef Wuyts (84) op sleeptouw. "Binnenkort neem ik hem mee naar het Frederik Van Eedenplein in Antwerpen, waar hij is opgegroeid."
Volledig scherm
PREMIUM
Af en toe neemt Boris (21) zijn buurman Jozef Wuyts (84) op sleeptouw. "Binnenkort neem ik hem mee naar het Frederik Van Eedenplein in Antwerpen, waar hij is opgegroeid." © Photo News

Op kot in woonzorgcentrum: "Geef gerust feestje. Maar niet te laat: ik ga om 19 uur slapen"

Op kot in een bejaardentehuis? In Antwerpen kan het. Studenten betalen amper 10 euro per dag, maar moeten in ruil voor die lage prijs vijf uur per week vrijwilligerswerk doen. "Als ik een kotfeest geef - dat mag één keer per maand - moeten mijn vrienden er de bewoners maar bijnemen."

2 reacties

 • Marc Van Buynder

  4 jaar geleden
  Er zijn plaatsen te kort in de rusthuizen en toch kunnen studenten een kamer huren voor slechts 300 euro. Voor mijn vader betaal ik 1800 euro per maand
 • René Lippeveld

  4 jaar geleden
  Versta me niet verkeerd, ik vind dit een goed initiatief. Alleen, afhankelijk van hoeveel uren de student werkt, zou dat niet minder dan 10 euro/dag moeten zijn ? Stel dat de student niet vijf, maar tien uren/week met de bejaarden bezig is: zou dat niet moeten kunnen schommelen tussen pakweg 5 en 10/dag. 10 x 30 is tenslotte nog altijd 300 en daarvoor heeft hij ook een kot.
 1. PREMIUM

  Optreden Gene Thomas zo leuk dat het is stilgelegd

  Tot drie keer heeft de organisator van de Good Mood Summer Bar in Laarne Gene Thomas gevraagd z'n optreden stil te leggen. Reden: het publiek leek de coronamaatregelen vrijdag in al zijn enthousiasme even vergeten. "Na overleg met de ordediensten hebben we besloten om het evenement zelf twee uur vroeger dan voorzien stil te leggen", zegt de organisatie vzw Samuse. nu Optredens in openlucht kunnen enkel voor een zittend publiek met een maximum van 400 personen, maar op beelden is te zien dat van social distancing geen sprake is en zowat de hele feestzone staat te dansen. Verdere optredens in de zomerbar achter het kasteel van Laarne mogen gewoon doorgaan. "Maar als we opnieuw merken dat de regels geschonden worden, zullen we niet aarzelen om ook die vroegtijdig stop te zetten."
 1. PREMIUM

  Atalanta haalt opnieuw uit, assist Castagne

  Atalanta denderde ook tegen Brescia verder. De ploeg van Timothy Castagne won met 6-2 en springt zo over Lazio en Inter naar de tweede plek. De Rode Duivel, die na 73 minuten gewisseld werd, gaf een assist - al deed Ruslan Malinovskyi (ex- RC Genk) het werk vooral zelf. De grote man bij de thuisploeg was echter de Kroaat Mario Pasalic, met drie doelpunten. De teller van Atalanta in de Serie A dit seizoen staat nu op 93 goals. In de G5-competities doet enkel Bayern München (100) beter. Atalanta heeft nog vijf matchen om die kaap te ronden. (TLB)