Het geldt schijnbaar niet voor de passagiers van De Lijn op deze archieffoto, maar 12% voelt zich vaak of altijd onveilig op de bus. Al ligt dat gevoel hoger dan de werkelijke onveiligheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Het geldt schijnbaar niet voor de passagiers van De Lijn op deze archieffoto, maar 12% voelt zich vaak of altijd onveilig op de bus. Al ligt dat gevoel hoger dan de werkelijke onveiligheid. © BELGAIMAGE

Op de bus voelen we ons minder veilig dan op de trein en dat komt door wie naast ons zit

Reizigers voelen zich op de bus minder veilig dan op de trein. Dat komt hoofdzakelijk door overlast van medepassagiers, blijkt uit een bevraging van het instituut voor verkeersveiligheid Vias. Meer controleurs kunnen de oplossing zijn, maar net daar voert De Lijn een reorganisatie door.

18 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  ik erger mij dat een bepaalde klasse van jongeren met hun vieze schoenen op de zetels zitten... schoenen waarmee men op de straat in alles en nog wat rapt. Als ge uw veiligheid wil zeker stellen dan reageert ge daar beter niet op.
 • Francinne Declerque

  2 jaar geleden
  Eigenaardig, op de bus voel ik me nooit onveilig wel vooral zeer ongemakkelijk, buschauffeurs die denken in een Ferrari te zitten, te warm, het stinkt in de bussen, ligt vol vuiligheid, in de latere uren zit er natuurlijk veel luidruchtig allochtoon tuig op. Dat tuig betaald nooit, jamais, de chauffeur kijkt verslagen weg. Ik overweeg ook niet meer te betalen, in Antwerpen rijdt iedereen blijkbaar gratis, nooit controle,
 • Renaat Moerman

  2 jaar geleden
  Kan er niet van meespreken : neem al heel mijn leven voor alles mijn eigen auto.
 • Frank Meynen

  2 jaar geleden
  als je ziet wat er aan de halte's staat te wachten om op de bus te stappen kan ik geloven dat je u niet veilig voelt , ik stap NIET op
 • eric brack

  2 jaar geleden
  ik vind het jammer dat ik afhankelijk ben van een bus of tram. Zeker als je tussen een hoop verwarde mannen op de tram zit. Zijn ze allemaal slecht ? neen , maar dat je je al vreemdeling voelt omdat je je niet wil aanpassen aan hun primitieve gewoontes maakt het alleen zo ongemakkelijk.
 1. PREMIUM

  De Block pakt asielmis­bruik harder aan

  Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) gaat misbruik van de asielprocedure door zogenaamde 'Dubliners' harder aanpakken. Dat zijn asielzoekers die naar ons land gekomen zijn, terwijl ze eigenlijk onder de verantwoordelijkheid vallen van een ander Europees land. Hun aandeel groeide vorig jaar aan tot 43% van al onze asielzoekers. Maar van die 11.882 'Dubliners' is nog geen tiende teruggekeerd naar het bevoegde land. De Block wil ze nu desnoods zelfs opsluiten in gesloten centra om dat terugkeercijfer hoger te krijgen. "Dit misbruik van de asielprocedure zorgt voor een onnodige werklast en legt een te grote druk op ons opvangnetwerk."