Exclusief voor abonnees

Op de bus voelen we ons minder veilig dan op de trein en dat komt door wie naast ons zit

Het geldt schijnbaar niet voor de passagiers van De Lijn op deze archieffoto, maar 12% voelt zich vaak of altijd onveilig op de bus. Al ligt dat gevoel hoger dan de werkelijke onveiligheid.
BELGAIMAGE Het geldt schijnbaar niet voor de passagiers van De Lijn op deze archieffoto, maar 12% voelt zich vaak of altijd onveilig op de bus. Al ligt dat gevoel hoger dan de werkelijke onveiligheid.
Reizigers voelen zich op de bus minder veilig dan op de trein. Dat komt hoofdzakelijk door overlast van medepassagiers, blijkt uit een bevraging van het instituut voor verkeersveiligheid Vias. Meer controleurs kunnen de oplossing zijn, maar net daar voert De Lijn een reorganisatie door.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen


Alle artikels uit de krant

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Emi De graeve

  ik erger mij dat een bepaalde klasse van jongeren met hun vieze schoenen op de zetels zitten... schoenen waarmee men op de straat in alles en nog wat rapt. Als ge uw veiligheid wil zeker stellen dan reageert ge daar beter niet op.

 • Francinne Declerque

  Eigenaardig, op de bus voel ik me nooit onveilig wel vooral zeer ongemakkelijk, buschauffeurs die denken in een Ferrari te zitten, te warm, het stinkt in de bussen, ligt vol vuiligheid, in de latere uren zit er natuurlijk veel luidruchtig allochtoon tuig op. Dat tuig betaald nooit, jamais, de chauffeur kijkt verslagen weg. Ik overweeg ook niet meer te betalen, in Antwerpen rijdt iedereen blijkbaar gratis, nooit controle,

 • Renaat Moerman

  Kan er niet van meespreken : neem al heel mijn leven voor alles mijn eigen auto.

 • Frank Meynen

  als je ziet wat er aan de halte's staat te wachten om op de bus te stappen kan ik geloven dat je u niet veilig voelt , ik stap NIET op

 • eric brack

  ik vind het jammer dat ik afhankelijk ben van een bus of tram. Zeker als je tussen een hoop verwarde mannen op de tram zit. Zijn ze allemaal slecht ? neen , maar dat je je al vreemdeling voelt omdat je je niet wil aanpassen aan hun primitieve gewoontes maakt het alleen zo ongemakkelijk.