Ook tweede moordenaar van Kitty wil vrijkomen

Kitty Van Nieuwenhuysen.
Photo News Kitty Van Nieuwenhuysen.
Ook een tweede dader van de moord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen, Hassan Iassir, wil vrijkomen uit de gevangenis. Hij vroeg op 11 september beperkte detentie, waardoor hij overdag de gevangenis zou mogen verlaten.

Vrijdag kregen de ouders van de agente via een aangetekend schrijven te horen dat Noureddine Cheikhni, een van de drie moordenaars, vrijkomt onder elektronisch toezicht. Cheikhni, Iassir en de derde dader Galip Kurum werden in 2011 alle drie veroordeeld tot dertig jaar cel. Kurum werd door de jury aangewezen als de schutter. Nu de daders een derde van hun straf hebben uitgezeten, mogen ze een verzoek indienen om vrij te komen.

De ouders van Kitty wachten op de beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank over de beperkte detentie van Iassir. "We hebben tijdens de zitting laten weten dat we niet akkoord gaan", zegt haar vader Johan. Iassir diende in 2017 ook al een aanvraag voor beperkte detentie in, maar die werd toen afgewezen. Schutter Kurum heeft volgens de familie Van Nieuwenhuysen nog nooit een aanvraag gedaan om vrij te komen. Alle artikels uit de krant

141 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rene Dannau

  ach veroordeel ze en laat ze vandaaruit direct vrij.

 • Geiregat Franky

  Zodus als ik 5000 euro belastingen moet betalen, en ik betaal maar 1/3, ben ik er dan ook vanaf? Eens kijken hoe de regering dan kraait....t'land zal te klein zijn....

 • Mohamed Halmaoud

  30 jaar krijgen en na 10 jaar profiteren in de gevangenis, er uit komen en de gemeenschap nog meer geld kosten want ze moeten voor de rest van hun leven onderhouden worden. Een gevangenisstraf is geen straf maar een kado in het leven, toch in Belgie.

 • Johan Van Biesen

  Ze zouden beter de doodstraf terug invoeren voor moordenaars, een leven voor een leven, en als hij meerdere personen vermoord heeft, dan gaan we het rijtje af bij zijn familie.

 • Karel van Velzeke

  in België wordt je strenger bestraft om je belastingen niet te betalen dan om iemand te vermoorden ,30j = 30j punt !