Exclusief voor abonnees

Ook twee Belgen gamen mee in Fortnite World Cup: het WK dat 100 miljoen kijkers lokt (maar aan u voorbijgaat)

Twee jaar na de lancering is het videospel 'Fortnite' het populairste ter wereld - met een enorm publiek.
BELGA Twee jaar na de lancering is het videospel 'Fortnite' het populairste ter wereld - met een enorm publiek.
Het is wellicht een WK dat u aan zich voorbij laat gaan: de 'Fortnite World Cup'. Maar voor uw gamende tiener daarentegen is het even belangrijk als de wereldbeker voetbal. Naar schatting ruim 100 miljoen kijkers wereldwijd zullen dit weekend alle virtuele schietbewegingen in het spel online volgen. En daar is flink wat geld mee gemoeid.

Je hebt 14% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marco Debart

  Mensen met te veel tijd... Maar denk wel, tijd kun je niet terugdraaien.

 • jef Joossens

  Gamen is plezant en niet enkel voor de jeugd. Ik zelf ben 61 j en speel veel Dogfight Elite, dat is een game met vliegtuigen van WW1 en WW2 met deelnemers van over heel de wereld. Belgie verdedigd zijn kleuren goed daar. Mijn jongste broer (55 j) staat nr 4 en ik zelf nr 3 op de wereldranking. Ons squadron waar bij we vliegen staat nr 1 in de squadron ranking.

 • Jean Paul Peelos

  De olympische discipline voor de toekomst.

 • werner Van der Kelen

  In het nieuws op TV is hier niks over gezegd, moest het een spel over voetbal of velokoers zijn, dan kw dit meermaals per dag op TV